Pest eller kolera

I tre veckor har jag gått hemma och vankat av och an i lägenheten. Jag har vacklat mellan tristess, rastlöshet, sorg och samtidigt bara en längtan efter att få hela den här historien överstökad. Att datumet för operationen bara ska komma så att jag till sist blir av med den där förbannad knölen i nacken.
Nästa stund har jag känt mig nervös inför operationen och helst av allt bara velat att ett under ska ske så att jag slipper gå igenom detta. Samtidigt så vet jag ju att detta är det enda sättet att faktiskt bli frisk, det finns liksom inga alternativ.
Under dessa tre veckor har solen skinit utanför fönstren och det har varit exceptionellt vackert septemberväder. Jag har längtat ut och tyckt att det varit extret frustrerande att inte gå orka gå längre än ner till Bagarmossens centrum och tillbaka, en promenad på ungefär 300 meter enkel väg. De flesta dagarna har energin bara räckt till att gå ut på balkongen.
Imorgon är det dags att bege sig till KS för att bli inskriven, sedan tar alla förberedelser inför operationen vid. Och idag kom höstrusket utanför fönstren. Det är grått och mulet och på håll mullrar åskan oroväckande. Man har lovat upp till 40 millimeter regn närmsta dygnet och det hela känns som taget ur någon SVT-satsning; drama i X antal delar där det regnar konstant när något dramatiskt eller sorgligt sker. Och den dramatiska vändningen i vädret gör inte humöret så mycket bättre heller. Det hade på något sätt ändå känts muntrare om sensommarvädret hade fått fortsätta några dagar till.
Jag ser verkligen inte fram emot sjukhusvistelsen, det är en sak som är säker! Trots att jag vet att detta är ett ont måste, hade jag gärna sluppit. Det känns inte så lockande att veta att man på tisdag ska öppna upp nacken och vara inne och rota bland alla nerver. Sen är det ju också så att det är först efter operationen jag får veta om tumören är godartad eller ej. Det är när man analyserat den som man vet hur allvarligt läget är. Är den elakartad och man inte lyckas få bort hela tumören, kommer det bli strålning eller cellgiftsbehandling för att få bort de sista resterna. Så visst grämer man sig även för beskedet efter operationen.
Innan beskedet att det faktiskt rörde sig om en tumör, sa jag som ett mantra att tur att man inte lider av något allvarligt eftersom det är sådana kötider inom sjukvården för att bli undersökt och botad. Nu har jag väntat tre veckor på operationen sedan jag fick beskedet om att det faktiskt är något allvarligt. Eller åtminstone kan vara något allvarligt. Det blir liksom en annan form av väntan när man inte vet hur allvarligt det är, men faktiskt kan vara riktigt allvarligt om det vill sig illa.
Nu är det dags, men jag kan inte riktigt känna mig glad över att äntligen få bort knölen i nacken. Istället är det med viss vånda jag kommer sätta mig i taxin till KS imorgon bitti för att påbörja alla förberedelserna inför denna (vad jag förstått) rätt avancerade operation.
 
Jag hoppas kunna komma med en uppdatering imorgon kväll, sen vet jag inte hur mycket jag kommer vara kapabel att skriva dagarna efter operationen. Så eventuellt påbörjas en bloggpaus redan imorgon, på obestämt tid beroende på hur jag mår och repar mig efter operationen. Men förr eller senare kommer det inlägg, jag lovar!
 

 
AB 1 2 DN 1 2 3 4 SvD 1 2
 
Bilden lånad från Loppi
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow