Valdagen 2014

Så är det valdagen 2014 och jag kommer under eftermiddagen ta min käpp och stappla ner till vallokalen för att lägga min röst. För en gångs skull tycker jag det ska blir riktigt, riktigt spännande att slå på valvakan på TV ikväll. Det verkar bli otroligt jämnt mellan blocken, så kan bli en riktig rysare när rösterna räknas. Så jag kommer sitta klistrad framför TV:n ikväll och hoppas på att man får en fingervisning om hur det hela går innan det är dags att krypa i säng.
Även om jag givetvis vet vilka jag vill ska ta över makten efter dagens val, så kan det på sätt och vis bli en annan form av seger även den blågröna röran till Alliansen får fortsätta bestämma. För på något vis kan jag tycka att det absolut viktigaste i dagens val är att SD och liknande missnöjespartier som bygger sin propaganda på hat och rasism går tillbaka rejält. Så bara SD:s siffror blir avsevärt sämre än förra valet, så är det i sig en seger så god som någon...
Så jag hoppas att alla som har en röstsedel också utnyttjar den! Runtom i världen finns det människor som är villiga att dö för sin rätt att få rösta, medan det i Sverige finns människor som frivilligt avstår från denna extremt viktiga demokratiska rättighet. Ofta med argumentet att "jag är inte tillräckligt bra insatt". Själv förstår jag inte riktigt det argumentet, eftersom det enbart är lathet som gör att man inte är insatt. Det är trots allt inte särskilt svårt att få ett någorlunda bra hum om var partierna står i de större frågorna. Och oftast är det de som valt att inte rösta som klagar allra högljuddast på saker och ting. Frågar du mig, har du ingen rätt att klaga om du inte nyttjar din möjlighet att faktiskt påverka samhället genom att rösta.
Och i år är valet extra viktigt, med tanke på all rasism och allt hat som sprids över Sverige och Europa. Det är en skrämmande utveckling att intoleransen ökat så radikalt de sista åren, en tendens som kan jämföras med nazisternas frammarsch på 30-talet. Precis som Hitler, är Jimmie Åkesson en mycket skicklig retoriker och talare, en person som får saker att låta så mycket bättre än de faktiskt är. Av någon anledning blir Goebbels citat från nazisttiden aktuell: Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning. Ungefär samma metodik ägnar sig SD och SvP åt.
Så, kära vänner, gå till valurnorna idag så att vi gemensamt kan mota bort rasismen, hatet och främlingsfientligheten från maktens korridorer!!
 

 
AB 1 2 3 4 5 DN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 SvD 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
Bilden lånad från Upplands-Bro kommun
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow