Så är det höst

Från att ha bjudit på kanonväder hela augusti, tycks vädergudarnas humör ha svängt över en natt. Igår drog ett oväder utan dess like in över Söderhamns skärgård och det enda som saknades var nog hagel och drivis. Vi hade dessutom den dåliga smaken att ta båten in till stan för att kompletteringshandla lite - och hamnade givetvis mitt i blåsvädret när vi skulle åka tillbaka ut till stugan igen. Det gungade bitvis ganska duktigt och vi tackade vår lyckliga stjärna att båten är förhållandevis stadig. Vi hann inte mycket är än lägga till vid bryggan innan regnet började vräka ner - och så fortsatte det under resten av kvällen.
Idag har vädret varit aningen bättre, men nu börjat det på allvar kännas att det är höst i luften. Men ur en ren vädersynpunkt börjar det faktiskt kännas rätt bra att lämna skärgården och åka tillbaka till stan igen. Det är inte riktigt lika spännande med utedass och utevaron av rinnande vatten när höstkylan och höststormarna börjar göra sig påminda. Imorgon görs stugan i ordning inför vintern, utemöblerna plockas in och allt bommas igen.
Det är i alla fall minst en stor fördel med augustisemester. Hade semestern slutat i juli, hade jag haft en stor del av sommaren kvar när jobbet väl drog igång. Nu är trots allt sommaren över en gång för alla och det känns aningen lättare att komma tillbaka till jobbet och vardagen. Men de här knappa fem veckorna har ändå gått oförsämt fort och som alltid skulle jag inte ha något emot ytterligare några veckors ledighet.
Jag har alltid väldigt blandade känslor inför att börja jobba igen efter semestern. Vemodet över att semestern är över blandas med känslan av att det trots allt är rätt skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Och efter fyra veckor i skärgården är det också väldigt skönt att komma tillbaka till bekvämligheter som en riktig toalett, dusch, TV och morgontidning. Och en ordentlig internetuppkoppling - till skillnad från ett mobilt bredband med halvdann täckning.
 
Men det går också att hitta en annan positiv aspekt i att hösten kommer. Jag kan nämligen se fram emot att plocka fram höstkläderna, hur märkligt det än må låta. Kanske inte just i bemärkelsen att börja klä sig varmare, utan snarare att att det blir någon form av förnyelse.
Mindre roligt för plånboken i år är att det börjar bli dags att titta efter nya höst- och vinterskor. De jag har börjar bli slitna och det är hög tid att köpa nytt.
 

 
FOTNOT
Detta inlägg är skrivet i samarbete med Engelbert Strauss, men samtliga åsikter, erfarenheter och ställningstaganden som förekommer i inlägget är mina egna.
 

 
AB 1 DN 1
 
Bilden lånad från Deviant Art
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow