Boka hotell

Minns ni hur det var när man ville boka en resa för 10-15 år sedan? Det var ett evigt ringande till olika resebyråer och researrangörer för att jämföra priser, hotellstandarder och hur mycket benutrymme man fick på flyget. Man var tvungen att vara väldigt energisk för att få så mycket resa som möjligt för pengarna.
Numera räcker det någon timme vid datorn, så har man ganska snabbt kunnat boka en resa till bäst pris - alltihop utifrån de krav man har. Det går till och med att hitta bilder på internet för att se hur hotellet ser ut på såväl in- som utsidan, liksom vägbeskrivning från flyget och den billigaste taxin.
Flera gånger när jag bokat en resa de senaste åren, har jag redan innan jag landat kunnat "promenera" runt i kvarteren runt hotellet för att se hur omgivningarna ser ut. Helt och hållet utan att ens ha rest mig ur kontorsstolen hemma i lägenheten.
Personligen har jag vissa principer, framförallt när det kommer till val av flygbolag. Jag skulle till exempel aldrig ens tänka tanken att boka en biljett med Ryanair, mestadels på grund av deras urusla personalpolitik. Med all respekt för att deras låga priser är lockande, men man får göra otroligt stora avkall på sin trygghet som resenär. Hos de allra flesta "vanliga" flygbolag, har man rätt till ersättning för mat och upphälle vid längre förseningar - liksom (förstås) en ny biljett med nästa möjliga flyg. Hos Ryanair har man i bästa fall möjlighet till det sistnämnda. Så inte enbart för att jag inte vill stödja ett oetiskt företag, utan även för att kunna förvänta mig en viss service är jag villig att betala några hundralappar extra.
Så inte bara när det kommer till att hitta bra priser, utan även för att hitta recensioner på olika företag, är internet rena guldgruvan. Detsamma gäller förstås även när det kommer till hotell. Ägnar man några minuter extra åt efterforskningar innan man bokar sin resa, är det lätt att få en uppfattning kring hur ett specifikt hotell är.
 

 
FOTNOT
Detta inlägg är skrivet i samarbete med hotellmariestad.com. Jag har fått betalt för att skriva detta inlägg, men samtliga åsikter, erfarenheter och ställningstaganden som beskrivs är mina egna.
 

 
Bilden lånd från Biskopsgården.net
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow