Jullov

Det hade ju faktiskt varit trevligt om det kommit åtminstone några flingor snö när det nu bara är dagar kvar till julafton. Åtminstone så att det hade blivit ett litet tunt täcke på marken, som lyst upp i vintermörkret. Men nej, istället hade vi närmare +13°C igår - vilket väl måste vara något slags värmerekord även för Stockholm i december. Snö och minusgrader är trots allt att föredra framför grått, slaskigt och trist väder, men just i år har jag faktiskt givit upp hoppet om en vit jul. Åtminstone ur en meteorologisk synvinkel. ;-)
Å andra sidan ska det bli bilfärd till Hudiksvall imorgon och drygt 30 mil i snöoväder är inte särskilt optimalt. Så man får se det från den ljusa sidan, även om jag föredragit att det kommit lite snö.
 
När jag gick hem från jobbet i fredags, såg jag framför mig hur jag under min två veckor långa julledighet skulle sova ut varenda morgon. Allt för att komma tillbaka pigg och utvilad till jobbet i början av januari. Men ironiskt nog har jag inte kunnat sova ut en enda morgon hittills - istället har jag vaknat mellan sex och sju och inte kunnat somna. Till kråksången hör att jag brukar ha väldigt svårt att ta mig upp denna tid när jag vet att jag inte har något annat val. När väckarklockan ringer vill jag inget hellre än bara stänga av den och somna om. Om jag inte är ledig - då vaknar jag denna tid utan några som helst problem. Och är supertrött på kvällarna.
Men trots snö- och sömnbrist ska jag se till att njuta av min ledighet ordentligt. Även om jag inte är direkt utvilad när jag kommer tillbaka till jobbet, kommer jag förhoppningsvis vara laddad med en del ny energi för att orkar jobba fram till nästa semester. I sommar. :)
 

 
Bilden lånad från Karen & company
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow