Soffpotatis

När jag blev sjukskriven i september, tog det inte många dagar innan jag praktiskt taget klättrade efter väggarna. Jag gick hemma i nästan i en månad från det att jag fick min cancerdiagnos innan det var dags för operation och jag därmed blev inlagd på sjuhus med efterföljande rehabilitering. Då var jag inlagd totalt en månad och den tiden gick ändå rätt fort.
På ett sätt var det lättare att bara gå hemma innan operationen eftersom jag då var så dålig stt jag inte orkade särskilt mycket. Samtidigt var det en enorm frustration i att just inte orka nånting utan bra gå hemma.
Nu är jag istället relativt pigg och orkar väsentligt mycket mer, även om det beror på dagsformen till stor del. Vissa dagar orkar jag absolut ingenting, andra dagar har jag nästan ett överskott på energi. Men på det stora hela börjar energin komma tillbaka och jag det är som natt och dag när jag jämför med hur jag mådde innan operationen.
Men ju mer orken kommer tillbaka, ju mer känner jag en frustration över att vara fortsatt sjukskriven. Även om ledigheten från träningen över jul vrit välbehövlig och jag haft det bra, känner jag nu att blir bra att komma igång igen till veckan. Jag kommer åtminstone få något att hänga upp tillvaron på. Inte bara ur synvinkeln att jag vill bli frisk, utan även börja jobba snart hoppas jag förstås att magnetröntgen om en dryg vecka inte visar något. Då behövs förhoppningsvis inga fler behandlingar och jag kan snart börj jobba igen, öven om det blir på deltid att börja med.
Trots allt kan jag inte städa lägenheten, tvätta och möblera om i all oändlighet. Med tiden skulle jag bli en rejäl soffpotatis om jag skulle fortsätta vara sjukskriven. Nu ligger frustrationen mer i att orka rätt mycket, men inte alltid få utlopp för all energi. Jag tror aldrig lägenheten varit så välstädad och kläderna så vältvättade som nu. Datorn får ständiga genomgångar med virussökningar och kopiering för backup. Allt för att få tiden att gå...
 

 
Bilden lånad från Ninninusens
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow