Spam

 

 
Bilden här ovanför mötte mig när jag i morse loggade in på mitt bloggkonto. 426 kommentarer hade vällt inte under natten. Min första tanke var förstås att jag måste skrivit något som vållat en enorm debatt och väckt massor med reaktioner. Men glädjen höll inte i sig särskilt länge, det räckte med att börja gå igenom de översta kommentarerna i listan för att snabbt inse att det enbart var spam det var frågan om. Blogg.se:s spamfilter hade helt enkelt havererat under natten.
Men precis som när jag går igenom min mejl och gallrar bort alla spammejl jag får, undrade jag i mitt stilla sinne vad man tror att man ska tjäna på att skicka ut en massa spam. De kommentarer jag fått inatt var till 99 % helt oläsliga, de innehöll inga webbadresser eller länkar som man ombads att klicka på. I många av de spammejl man får kan genomskåda vad det är avsändaren är ute efter. Man vill lura av mottagaren inloggningsuppgifter till olika sidor, bankuppgifter eller andra känsliga uppgifter. Men även vad det gäller vissa av spammejlen är det svårt att förstå vad man tror att man kommer få igen för besväret att skicka dessa utskick. Mer än en enorm frustration hos mottagaren.
Jag gjorde förstås en felanmälan till Blogg.se, där min blogg ligger. Och i skrivande stund tycks man ha fått ordning på det hela. Jag väntar dock fortfarande på ett väl fungerande verktyg till mejlen för att slippa all irriterande spam man får där. Jag kommer nämligen fortfarande inte lämna ut mina inloggningsuppgifter till min internetbank eller ens bekräfta dem, jag har ingen längtan efter en större penis och tror inte för ett ögonblick på att jag vunnit mångmiljonbelopp i ett lotteri där jag inte ens köpt en lott...
 

 
Bilderna lånade från Blogg.se, Recruiting blogs
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

hade över 50 kommentarer i morse på ett riktigt gammalt inlägg jag skrivit. Tänkte men vad i hela friden haha! Och det var exakt såna här kommentarer som du fick också, fick en till kommentar för ett par minuter sedan på exakt samma inlägg haha!

Svar: Man blir ju lite överraskad över så många kommentarer, hade ju varit trevligt om det faktiskt inte varit spam. Men vi verkar ha varit många som blivit drabbade. :)
Tobias Lindqvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow