Semester

 
För mig uppgår denna totala mängd tid i år till knappt fem veckor. Med början idag!! Wiiee... 👏
 

 
Bilden lånad från Skratt utan gränser
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Roliga timmen

SD-rasism

 
Jimmie Åkesson har gjort det igen, denna gång genom att figurera på en bild tillsammans med det rasistiska bandet Ultima Thule. Ett band som bland annat fick en singel sponsrad av Bevara Sverige Svenskt på 80-talet. Bilden ska komma från en privat surströmmingsskiva hemma hos Åkesson i Sölvesborg den gångna helgen. Tröjorna med texten Give 'em hell anspelar på ett råd som Åkesson gav till sina partivänner under sin sjukskrivning.
Eftersom SD:s strategi utåt varit en nolltolerans mot rasism, borde följaktligen Åkesson utesluta sig själv från partiet efter detta tilltag. Men det lär knappast ske. Istället kommer SD få ännu fler sympatier från ännu fler rasister runtom i landet... Tragiskt men ack så sant.
 

 
KÄLLOR
 
DN 1 EX 1 GP 1 SR 1 SVT 1
 
Bilden lånad av Inte Rasist men...
 

En kommentar
    Follow
publicerat i Politik(er), Rasism och invandring;

Nedräkning

Jag har minst sagt nedräkning på gång nu. I skrivande stund har jag två arbetspass kvar innan jag går på nästan fem veckors välförtjänt semester. Även om jag hade två veckor i juni också, så känns det som en hel evighet sedan jag hade en längre sammanhängande ledighet sist.
I princip varje år brukar jag ha semester i augusti och det har oftast varit ett säkert kort när det gäller vädret. Om det är samma sak i år återstår att se, men en sak är i alla fall säker: det kan inte bli sämre än det hittills har varit. Jag kan inte minnas när jag senast upplevde en så här kall och regnig sommar. ☔ Minns enstaka somrar när jag var liten och då vädret var så här, men det måste vara åtminstone 25 år sen sist. Även om SMHI dillar om fler lågtryck närmsta tiden, så lever fortfarande hoppet hos mig om en fin sensommar. Kanske kan det bli det omvända jämfört med förra året? Då var det kanonfint väder fram till en vecka in på min semester, då det tvärvände och blev en helt ordinär, svensk augustimånad. Rent statistiskt borde det alltså vara större sannolikhet för en fin sensommar i år, enligt mina beräkningar. 😕
Men oavsett väder kommer jag inte ändra mina semesterplaner. Jag gör som jag brukar göra och köper en enkel biljett till Söderhamn för att sedan barrikadera mig i sommarstugan ute i skärgården. Till skillnad från när jag var liten, har jag inte längre några problem med att få tiden att gå även om det regnar hela tiden. Istället ökar jag min konsumtion av ved och stearinljus och håller mig inomhus med en film och en bra bok. Jag tillhör den lilla skara människor som ytterst sällan åker utomlands sommartid även om det är en regnig sommar. Sommaren är så kort i Sverige, men fortfarande väldigt vacker även om det regnar, så det skulle aldrig falla mig in att lämna Sverige mellan första juni och sista augusti. 
När semestern sedan är slut den 30, börjar min nya tjänst som larmoperatör. Jag är fortfarande kvar i samma lokaler, med samma kolleger, men kommer ha till största delen nya arbetsuppgifter. Och förmodligen lite mer aktion och happening än vad jag är van vid på min nuvarande tjänst. 
Normalt sett brukar jag tycka att det känns lite vemodigt när jag slutar på ett ställe, men den känslan infinner sig inte riktigt nu. Men å andra sidan ska jag ju vara kvar på samma arbetsplats och "bara" byta arbetsuppgifter, så det kan ju vara en del av förklaringen. Sen har jag sedan länge haft en instinktiv känsla av att jag måste byta miljö på något vis för att helt enkelt få lite ombyte i tillvaron - och det är väl just det miljöombytet som kommer nu. Så för en gångs skull kommer jag förmodligen inte att tycka att det känns särskilt tungt att komma tillbaka från semestern i september... 😊
 

 
DN 1
 
Bilden lånad från Kurera
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Visa fler inlägg