Slaveri

 

 
Bilden lånad från Helt normalt
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Arne Anka, Ekonomi och pengar, Jobb och arbetsmarknad;
Taggar: Arne Anka

Skiftande tillvaro

Så har jag jobbat heltid under några veckor och det har gått förvånansvärt bra. Även om jag är aningen tröttare än jag brukar vara efter ett arbettspass, så är det inte värre än att jag faktiskt står ut med det. Hittills har jag övervägande gjort dag- och kvällspass men snart kommer jag övergå till att även göra nätter, till en början på prov. Jag föredrar trots allt att jobba treskift framför kontorstider och tycker faktiskt att det ska bli skönt att återgå till mina ordinarie arbetstider.
På det stora hela har det gått otroligt mycket bättra att börja jobba efter fem månaders sjukskrivning än vad jag överhuvutaget vågat hoppas på. Innan jag började jobba, pratade sjukvårdspersonalen om att de tyckte att jag sakta skulle trappa upp arbetstiden för att vara upp på heltid först till hösten. Det kändes som en hel evighet att jobba deltid från februari och ända fram till i höst. Men det var inte av någon trots som jag avstod från att jobba deltid så länge, utan helt enkelt för att jag känt att jag orkat.
De endas krämporna jag numera känner av är i princip att vänsterhanden fortfarande inte fungerar riktigt som den ska. Det är lite olika från dag till dag och jag blir snabbt trött i handen, men på det stora hela lider jag inte så mycket av det längre. Balansen är fortfarande aningen nedsatt och jag vågar inte riktigt lita på kroppen i alla lägen. Jag avstår till exempel från att gå i rulltrappor och liknande balansövningar.
Så vågar jag ännu inte köra bil, men det är något som jag säkerligen skulle klara trots allt. Största anledningen är att jag aldrig skulle förlåta mig själv om jag skulle orsaka en olycka på grund av att jag gått för fort fram och börjat köra bil. Det är helt enkelt inte värt risken att skada eller rent av döda en annan människa bara för att få köra. Sen är det ju inget större problem eftersom jag inte har bil och det därmed är ytterst sällan jag faktiskt har tillfälle att köra.
 
För några månader sedan trodde jag aldrig att jag skulle må så här bra så här pass snart efter operationen - och i ärlighetens namn tycktes inte vårdpersonalen tro det heller. Det är fascinerande hur kroppen tycks kunna läka och återhämta sig från en så komplierad operation som det faktiskt var frågan om i september. Från att mer eller mindre ha varit förlamad från nacken och ner första timmarna efter uppvaknandet ur narkosen till att nu vara kapabel att jobba heltid är rätt imponerande. Och med tanke på vad alternativet hade varit, så kan jag nog leva med att vänsterhanden inte riktigt vill samarbeta...
 

 
Bilden lånad från Workout trends
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok, Kampen mot cancer;

Fortune teller

När jag flyttade in i min nuvarande lägenhet, bytte jag bort min tidigare lägenhet mot den här. Damen som bodde i lägenheten innan mig presenterade sig ganska snart som medium, med andra ord en spådam. Tidigare har jag varit lite skeptisk till det här med ett bli spådd och tyckte mest att det var rätt flummig. Men någonstans var det också en eggande tanke att någon kan se saker vi andra inte kan se. Så lite som en kul grej, bad jag henne att spå mig - och det visade sig att hon fick rätt på flera punkter. Hon förutsåg att jag skulle få ett nytt jobb, ur det skulle gå med olika relationer och när jag några månader senare tänkte tillbaka på vad hon sagt skulle ske, insåg jag att hon fått rätt i nästan allt hon sagt.
Det är fortfarane en eggande tanke och jag har faktiskt blivit övertygad att vissa människor kan se sådant vi andra inte kan se. Sen må man tycka att det är flummigt, buffel och båg - och det finns garanterat många lurendrejare i den här branschen. Men en och annan seriös spådam finns det uppenbarligen.
Samma sak kan jag känna när det gäller frågan om det finns till exempel en parallell verklighet. Jag tror inte att våra sinnen kan uppfatta allt i normala fall och att mycket väl kan finnas en verklighet som de flesta av oss inte kan uppfatta. Sen kan det finnas en och annan som har gåvan och förmågan att göra det. Det är ju givetvis ingen absolut vetenskap, utan något man bara kan spekulera i. Jag kan inte bevisa att jag har rätt, men ingen kan heller bevisa motsatsen...
 

 
FOTNOT
Detta är ett inlägg skrivet i samarbete med Spådom24. Åsikter och erfarenheter beskrivna i inlägget är helt och hållet mina egna, men jag har fått betalt för att skriva detta inlägg.
 

 
Bilden lånad från Glädjekällan
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Samarbeten

Visa fler inlägg