Skiftande tillvaro

Så har jag jobbat heltid under några veckor och det har gått förvånansvärt bra. Även om jag är aningen tröttare än jag brukar vara efter ett arbettspass, så är det inte värre än att jag faktiskt står ut med det. Hittills har jag övervägande gjort dag- och kvällspass men snart kommer jag övergå till att även göra nätter, till en början på prov. Jag föredrar trots allt att jobba treskift framför kontorstider och tycker faktiskt att det ska bli skönt att återgå till mina ordinarie arbetstider.
På det stora hela har det gått otroligt mycket bättra att börja jobba efter fem månaders sjukskrivning än vad jag överhuvutaget vågat hoppas på. Innan jag började jobba, pratade sjukvårdspersonalen om att de tyckte att jag sakta skulle trappa upp arbetstiden för att vara upp på heltid först till hösten. Det kändes som en hel evighet att jobba deltid från februari och ända fram till i höst. Men det var inte av någon trots som jag avstod från att jobba deltid så länge, utan helt enkelt för att jag känt att jag orkat.
De endas krämporna jag numera känner av är i princip att vänsterhanden fortfarande inte fungerar riktigt som den ska. Det är lite olika från dag till dag och jag blir snabbt trött i handen, men på det stora hela lider jag inte så mycket av det längre. Balansen är fortfarande aningen nedsatt och jag vågar inte riktigt lita på kroppen i alla lägen. Jag avstår till exempel från att gå i rulltrappor och liknande balansövningar.
Så vågar jag ännu inte köra bil, men det är något som jag säkerligen skulle klara trots allt. Största anledningen är att jag aldrig skulle förlåta mig själv om jag skulle orsaka en olycka på grund av att jag gått för fort fram och börjat köra bil. Det är helt enkelt inte värt risken att skada eller rent av döda en annan människa bara för att få köra. Sen är det ju inget större problem eftersom jag inte har bil och det därmed är ytterst sällan jag faktiskt har tillfälle att köra.
 
För några månader sedan trodde jag aldrig att jag skulle må så här bra så här pass snart efter operationen - och i ärlighetens namn tycktes inte vårdpersonalen tro det heller. Det är fascinerande hur kroppen tycks kunna läka och återhämta sig från en så komplierad operation som det faktiskt var frågan om i september. Från att mer eller mindre ha varit förlamad från nacken och ner första timmarna efter uppvaknandet ur narkosen till att nu vara kapabel att jobba heltid är rätt imponerande. Och med tanke på vad alternativet hade varit, så kan jag nog leva med att vänsterhanden inte riktigt vill samarbeta...
 

 
Bilden lånad från Workout trends
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow