Njutbarhet

Hur måna som än klagar på hösten med dess kyla och mörker, kan jag själv inte låta bli att tycka om denna årstid. Jag älskar verkligen färgerna, den klara luften och mysfaktorn som de mörka kvällarna innebär. Jag kan möjligen erkänna att den mörka delen av året är lite väl lång, men det är också det enda negativa jag ser. De enda månaderna på året jag kan tycka är tradiga är januari/februari.
September kan fortfarande vara varm - åtminstone vissa dagar - och i oktober kommer höstfärgerna. I november börjar julförberedelserna så smått och man har storhelgerna att se fram emot. Men i januari är det bara mörkt och kallt. Man har dåligt med pengar efter storhelgerna och inte särskilt mycket att se fram emot den närmsta tiden. Förrän i mars, då det trots allt så sakterliga börja vända och man kan ana att det börjar bli vår.
Jag minns så väl förra hösten, ur flera perspektiv. September och oktober var vädermässigt ovanligt varma och soliga månader, men själv var jag "inlåst" i en sjukhussal och kunde bara se hösten svepa förbi utanför sjukhusfönstret. När jag skrevs in på rehabiliteringen fick jag eget rum med en minimalt liten uteplats utanför - men inga utemöbler. Eftersom jag hade så svårt att gå, hade uteplaysen varit optimal att utnyttja, eftersom jag trots allt klarade de få stegen ut på uteplatsen. Till slut fick jag nog av att bara se hösen passera förbi utanför fönstren. Stapplande tog jag mig ut och lyckades hitta en utestol som jag baxade iväg till utrymmet utanför "min" dörr. Och där bosatte jag mig mer eller mindre sedan unde de sista soliga dagarna av hösten 2014.
I år har jag fått njuta aningen mer av hösten, även om vädret inte varit lika vackert som förra året. När jag åkt hem på morgnarna efter veckans nattpass har jag dock fått njuta av vackra soluppgångar och se årets första frost bita sig fast i gräset. Och det är faktiskt något speciellt...
 
  
Utsikten från mitt rum på rehabiliteringen...
 

 
Bilden lånad från Wikia
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow