Nästa vändning i livet

Livet har en tendens att ibland ta vändningar som man inte riktigt har tänkt sig. Efter mycket velande och ett antal samtal med min chef, har jag tagit beslutet att avaluta min anställning på Trafikverket. Jag och min chef var båda överens om att jobbet som tågklarerare inte passade mig, utifrån flera aspekter.
Så nu har jag hamnat i en aningen ovan situation. Det är ganska exakt 20 år sedan jag senast kunde beteckna mig själv som arbetslös, så min nuvarande arbetssituation är inte något jag är direkt van vid. Men att vara kvar på en arbetsplats där man inte passar in gynnar varken arbetsgivaren eller mig som arbetstagare, så beslutet känns ändå helt rätt.
Så nu är jag istället inskriven hos Arbetsförmedlingen och A-kassan och söker nytt jobb för fullt. Jag har hamnat i den grupp som jag länge inte trott att jag skulle komma att tillhöra, nämligen de arbetslösa. Efter att ha haft fast jobb sedan millenieskiftet står jag plötsligt utan ett jobb att gå till på dagarna och det är minst sagt ovant. Samtidigt känner jag mig någorlunda okej med situationen, jag insåg själv att jag inte kunde tackla de hårda kraven som ställs på en tågklarerare och var så illa tvungen att söka mig någon annanstans.
Samtidigt hittar jag hur många intressanta jobb som helst när jag är ute och letar på nätet. Vissa dagar ställer jag mig nästan frågande till att man säger att det är sådan arbetslöshet när jag ser hur många jobb som faktiskt läggs ut varje dag. Visserligen är det många jobb som kräver yrkesutbildning och många års yrkeserfarenhet, men det är långt ifrån alla.
Själv har jag redan blivit kallad på intervju för ett jobb, där jag hitintills gått vidare i rekryteringsprocessen. Samtidigt som jag gått vidare i två andra processer, där jag gjort diverse internetbaserade tester innan man (förhoppningsvis) blir kallad på intervju. Så jobb finns det uppenbarligen, bara man inte är alltför kräsen... Nu väljer jag att se möjligheterna iställer för motgångarna i situationen och det faktiskt öppnar upp dörren för en lång rad saker som jag förmodligen inte vågat ta chansen att prova på om jag varit kvar på ett fast jobb. Möjligen kommer det bli lite tufft ekonomiskt ett tag, men bortsett från det hoppas jag på snar och positiv vändning igen... :-)
 

 
Bilden lånad från Rickard Fornstedts blogg
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow