Sista skälvande dagarna

När jag nu hade möjligheten, har jag valt att njuta av de sista sommardagarna år 2016 i sommarstugan ute i Söderhamns skärgård. Jag har ju för tillfället möjligheten att "jobba hemifrån" och tyckte att jag lika gärna kunde ta med mobila bredband ut skärgården och skicka jobbansökningar härifrån som att sitta hemma i Stockholm och göra det.
Och jag har verkligen behövt ladda batterierna. Jag har behövt några dagars miljöombyte och tänka på något annat än att bara gå hemma hela dagarna. Sen finns det knappast ett bättre ställa att avnjuta sommarens sista dagar än just ute i skärgården. Att sommaren lider mot sitt slut syns ganska markant här ute, framförallt på vegetationen men också på antalet besökare i sommarstugorna på ön. Jag har varit praktiskt taget ensam här ute - på gott och ont.
Normalt sett brukar jag ju ha augustisemester och vara i stugan just den här tiden på året. Så jag är rätt van vid folktomheten och de mörka, kyliga och tysta kvällarna - och just den stillheten känns det som att jag varit i stort behov av just nu.
De dagar jag nu spenderar ute i skärgården, har jag verkligen saknat möjligheten att ha ett jobb där jag faktiskt kan jobba hemifrån. Att själv kunna bestämma när och var jag kan arbeta, att själv kunna lägga upp mitt arbete. Det är ju ytterst få jobb där man har den möjligheten, men ibland kan jag verkligen sakna att faktiskt ha den friheten. Ett sådant jobb skulle ju till exempel kunna innebära att jag skulle kunna tillbringa en stor del av somrarna i sommarstugan, bara jag gör mina sysslor härifrån. Bland annat. Ibland kan jag sakna just möjligheten att lägga upp min tid på egen hand, att själv få bestämma när, var och hur jag ska göra saker och ting. Det är ju något man inte alltid har möjlighet till som heltidsarbetande (eller ens deltidsansälld).
Något enstaka av de jobb jag sökt har man kunnat göra hemifrån, men det är en försvinnande liten minoritet av alla jobb där jag skickat iväg ansökningar. Dock känns det ibland som ett upplägg som skulle passa mig ganska bra. Eller ännu hellre, tänk om man kunde ha en talang som man skulle kunna livnära sig på?! Det är få förunnat, men för några finns trots allt möjligheten. Till exempel skriva eller musik eller något annat estetiskt, men bara arr sjlv kunna lägga upp sina arbetstider i stor utsträckning...
 

 
Bilden lånad från Topic
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow