Sju dåliga förlorare

 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Roliga timmen

Spam

Alltså, ibland älskar jag verkligen det här med spammail och bedrägeriförsök via mailen ibland. Det är nämligen fruktansvärt roligt att driva med dem som ligger bakom dessa utskick. Det enda jag undviker är att klicka på länkar eller lämna ut några känsliga uppgifter.
Nu har jag fått ett bedrägeriförsök som jag aldrig sett förut, nämligen via en annons på Blocket. Det hela var väldigt lätt att genomskåda, men blev till sist rätt roligt.
Jag har lagt ut annons på en taklampa och efter bara någon dag kom följande svar:
 
"hej är objektet fortfarande är tíll salu? om ja svara mig tillbaka på morgonalundin5@gmail.com."
 
Visserligen märklig svenska, men skulle kunna vara skrivet av någon som slarvat igenom mejlet och kanske är dyslektiker eller inte har svenska som modersmål. Så jag skrev förstås tillbaka och meddelade att lampan fanns kvar och att mejlaren gärna fick komma förbi och titta på den. Det svar som då kom tillbaka fick mig dock direkt att genomskåda blufförsöket och förstå att vederbörande inte alls var intresserad av att köpa någon lampa. Mejlet var skrivet på så urusel svenska att det faktiskt var skrattretande:
 
"Är mycket ledsen för sent svar, jag är verkligen intresserad av att omedelbart köpa, vad är din Bästa Pris för det och om du har mer, vad är det för pris du vill ha för allt du har till salu ,så att vi kan göra en snabb affär.
 
Skål"
 
Här förstår ju vem som helst att det inte är en seriös köpare som ligger bakom mejlet. Min första reaktion var att radera mejlet, men jag ändrade mig i sista sekund, för trots allt gav ju situationen ett tillfälle att få ett gott skratt. Så istället för att radera mejlet knåpar jag ihop följande mejl:
 
"Jag har massor jag behöver sälja! Dels några automatvapen som jag inte vill förvara hemma efter mitt senaste jobb, sen har jag några kilo knark (utrustning såsom sprutor, skedar mm medföljer givetvis) som inte är helt rent utan innehåller en hel del spolarvätska och sågspån. Sen kan jag även ordna intimt umgänge till bra pris (damen ifråga är född 1928). Alltihop säljs för endast 500 kronor. Intresserad? Hör av dig snarast möjligt, för jag har många spekulanter!"
 
När jag klickade på skicka knappen tänkte jag att nu måste ju den person som ändå ligger bakom mejlen förstå att jag genomskådat bluffen och helt enkelt låta bli att skriva något svar. Men icke. En stund senare kommer följande svar:
 
"Tack för ditt svar.Jag är nöjd med skick och Håller med priset,jag måste låta dig veta att min leverans agent kommer att komma för att plocka upp så snart betalningen har slutförts och godkänts av PayPal och leverans agent kommer att vara de som hjälper mig att hantera alla andra nödvändiga uppgifter för att slutföra affären när de kommer hem till din adress för att plocka upp. .så jag kommer att köpa varor utan att se det, jag ska ordna med upphämtning av varor med Egen Budfirma så snart som du får din betalning och om du inte har ett konto hos paypal, det är ganska enkel, trygg och säker att öppna ett. Bara logga in på www.paypal.com jag behöver dig för att tillhandahålla följande detaljer så att jag kan gå vidare med Betalningen...
 
Din PayPal e-Postadress :
Ditt Namn:
Ditt Telefonnummer :
Välj Adress
 
Snart jag göra betalningen och du får pengarna, Budfirma kommer för att plocka upp vid ditt hem på din bekväma tid.
 
Ha en trevlig dag.
 
Skål"
 
För att nu "bedragaren" verkligen skulle förstå att jag genomskådat honom, kunde jag förstås inte motstå att skicka svar. Det blev kort och koncist och löd såsom följer:
 
"Din PayPal e-Postadress: registrator.stockholm@polisen.se  
Ditt Namn: Barack Obama 
Ditt Telefonnummer: +1-202-456-1414
Välj Adress: Pillesnoppvägen 6, Långtbortistan"
 
Är det någon som tror att bedragen fattade vinken? Nej, just det - den gick inte hem. Trots mejladress till polisen och att telefonnumret faktiskt går till Vita Husets avdelning för beställning av guidade turer. Hade bedragaren lagt minsta energi på att dels läsa mejlet (Google translate kan hen uppenbarligen redan hantera) och kollat numret, hade hen förmodligen förstått rätt omgående att jag inte tänker låta mig luras. Men som svar kommer istället ett helt oläsligt mejl, där jag knappt förstår budskapet alls:
 
"Hej 
Överföringen har slutförts.Vänligen kontrollera e-post eller skräppost för betalning Bekräftelse (tobias_lindqvist@telia.com),jag är säker på att ni måste se e-post från PayPal med bekräftelse att betalningen har gjorts,sammanlagt 1 600 skickades 500 för den vara som Köpts och extra 1100 för frakten och jag är säker på du att märka att,som du kommer att skicka 1,5100 till adressen nedan och via Money Gram också medan det fortfarande är 100 är för Money Gram Avgift för överföringen.
 
Namn: Michael Temidayo
Tillstånd: Oyo
Stad: Ibadan
Zip: 23402
Land: Nigeria
 
Du kommer att gå vidare nu ad skicka agent pengar så snart som möjligt och skicka Pengar Gram kvitto eller den information du fick från Money Gram till paypal genom att svara på meddelandet som du fått från dem, och så snart som de kontrollerar Money Gram uppgifter giltiga, alla dina pengar kommer att klara och som aktiverats i ditt konto Omedelbart."
 
Strax efter kommer också två uppenbart fejkade mejl som skulle vara från Paypal - vilket de givetvis inte var. Nu kände jag att jag inte skulle komma längre och lät sonika bli att svara på ovanstående mejl. Men bedragaren är envis minst sagt, för när jag kollade mejlen i morse hade följande mejl kommit:
 
"Jag har väntat på att läsa från dig angående Pengar Gram detaljer som kommer att ges till dig på Pengar Gram kontor efter att du kanske måste skicka skeppsmäklaren avgift och dess mycket överraskande du inte svara tillbaka till mitt förra e-post..jag blir orolig över detta..
 
Vänligen låt mig veta om du har skicka pengar med Money Gram och om du inte har gjort det se till att det är gjort i dag.Jag kommer att vänta med att läsa från dig angående den information som kommer att ges till dig på Pengar Gram och även din adress för att plocka upp och postadress nedan är skeppsmäklaren information om du ska sätta in pengar via Money Gram 
 
Name: Temidayo Michael 
State: Oyo
City: Ibadan
Zip: 23402
Country: Nigeria
 
Här finns den information du behöver för att skicka till mig så fort du får det gjort.
 
Sender's Name
Receiver's Name
Money Gram  Receipt
Reference  Number
Amount Sent.
 
Vänligen se till att du kommer tillbaka till mig så fort som möjligt.
 
Trevligt att göra affärer med dig...
Tack"
 
Vid det här laget har jag roat mig färdigt med denna lättlurade bedragare, som numera är blockerad i min mejlbox. Men lite kul har jag trots allt haft på vägen dit... 😂
 

 
Bilderna lånade från Byrå24, Datorkirurgen
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Internet

Anledningen till att inte skaffa barn

Jag har nog tappat räkningen på hur många gånger jag fått den här frågan...
 

 
Bilden lånad från ETC
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Barn och barnuppfostran, Roliga timmen;

Visa fler inlägg