En stilla bön

Gud, är det sant som dom säger? Att du har ett väldigt bry både med killar och tjejer? Med vad dom har för frisyrer, vad dom har för sorts kläder, hur dom älskar varann och vad dom dricker och äter? Gud, är det verkligen sant? Gud, är det det du har för dej, där på din himmelska tron? Att pyssla med sjalar, slöjor, byxor, rockar och dok, med lockar och lustiga hattar - och längden på skägg eller kjol? Ursäkta mej, Gud, om jag skrattar - men det där verkar fan i mig inte klokt!
Isen vid polerna smälter som glass, regnskogarna bränns och huggs ner. Öknarna brer ut sej, tar allt mera plats och de utdöda djuren blir fler. Krigen blir längre och värre än förr, det är våldtäkter, mord och tortyr. Och där sitter himlarnas Herre bestört - och tänker på sånt som frisyrer.
Fattigdom, missväxt, hunger, malaria, cancer och HIV. Haven som stiger och länder som sjunker - och människor som flyr för sitt liv. Katastrofer och epidemier, för att nu inte tala om ekonomin. Men du lägger ner energi på om folk äter ko eller svin...
Människor som mobbas, förtrycks och förföljs på grund av sin färg eller ras. Bögar och flator som stenas till döds eller möts av besinningslöst hat. Kvinnor som tiger och lyder sin man, eller kuvas med sparkar och slag. Och män som ska tolka och tyda varann - och sen säga att det är din lag...
Gud, jag har svårt för att tro det, det som dom säger om dej! Gud, slå nu näven i bordet! Säg att det ej är okej att präster, rabbiner, mullor, braminer, påvar, prelater, medicinmän och imamer påstår att du är en fjant! Säg att de hycklar och ljuger, säg att det inte är sant! Säg att du härmed förbjuder lögn och förtryck i ditt namn!
 
Text: Michael Wiehe
 

 
Bilden lånad från APG29
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow