Modern kommunikation

Ibland känner jag mig gammal, riktigt gammal. Pratar jag med någon som är 10-15 år yngre än mig och berättar att jag är uppvuxen med fasta telefoner (ja, sådan med nummerskiva) och handskrivna brev får jag blickar som antyder att jag är född på stenåldern.
Fast telefon saknar jag inte. Inte på något sätt. Minns ni hur krångligt det ibland kunde vara att få tag i folk? Man fick ringa om och om igen, i bästa fall kunde man lämna meddelande om den man sökte faktiskt bodde ihop med någon. När sedan nummerpresentation och telesvar kom tyckte man det var fantastiskt behändigt att folk faktiskt såg/hörde att man ringt och kunde ringa tillbaka. Nu är det så otroligt mycket enklare att få tag i folk.
Ville man skriva till någon var det papper, penna och frimärke som gällde. Sedan fick man gå till närmaste brevlåda - och därefter tog det ytterligare minst ett dygn innan meddelandet nådde mottagaren. Om man inte var utomlands och ville skicka vykort, då tog det i bästa fall en vecka innan det kom fram.
Trots att det går så mycket fortare med elektronisk post, måste jag ändå erkänna att det är så otroligt mycket roligare att få handskrivna brev än ett opersonligt mail. Det ligger så mycket mer tanke bakom ett riktigt brev, går inte riktigt att jämföra med att få upp texten på en dataskärm. Sen blir mail och sociala medier absolut ett bra komplement om man vill att meddelandet ska komma fram fortare än ett brev gör. Men säger jag det till någon som är född på 90-talet, då blir jag ju kallad neandertalare...
 

 
DN 1
 
Bilden lånad från Cardsdirect
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow