Weekend i London

Sent igår kväll öppnades så dörren till lägenheten i Bagarmossen igen efter några dygn i London. Det har blivit några intensiva, men mycket härliga dygn i min före detta hemstad. Det hela var en mycket uppskattad födelsedagspresent och helgen har varit en smärre nostalgitripp. Som 19-åring flyttade jag till London och jobbade på ett härbärge för hemlösa. Detta är numera 19 år sedan och jag har bara varit tillbaka till London en enda gång sedan dess, i början av 2000-talet. Roligt nog bodde vi på ett hotell bara några hundra meter från mina gamla hemkvarter i Waterloo - och med utsikt mot Thamsen och Big Ben från hotellrumsfönstret.
Även om weekendresor ofta blir väldigt intensiva, så känner man ändå att man kommer hem fulladdad med ny energi. Oftast blir det inte mycket sömn och man vill utnyttja de få dagarna så mycket som möjligt. Men bara att komma bort och få byta miljö radikalt under några dygn gör väldigt mycket nytta för ens välmående.
Och det är svårt att inte bli smått högfärdig efter en helg på femstjärnigt hotell med tillgång till loungen och att ha flugit första klass till och från London. Vi blev ständigt tilltalade med "sir" och "madame", man drog ut våra stolar och när vi skulle sätta oss till bords och servicen var konstant på topp. Nu känns det plötsligt lite ovant att behöva laga sin egen mat och att själv bädda sängen på morgnarna.
Å andra sidan behöver man ju bli bortskämd ibland och det är just vad vi blivit denna helg. I söndags blev det födelsedagsmiddag bestående av femrätters middag på indisk restaurang, vi har varit på marknad i Camden Town och druckit förstklassigt afternoon tea. London visade sig från sin bästa sida med tropisk värme och strålande solsken, med enda undantaget för i lördags då det regnade till och från under större delen av dagen.
Det enda vi kanske inte riktigt var nöjda med, var att frukosten kunde ha haft lite mer att erbjuda. Marriott hotells engelska frukost var det inget som helst fel på, men den kontinentala var inte lika lyxig. Lite yoghurt och bröd, men inte ens ägg hade man lyckats uppbåda. Nu älskar jag engelsk frukost, så det gjorde mig inte så mycket. Men det hade varit kul med något som komplement kanske.
Däremot vågar jag inte ställa mig på vågen närmaste tiden. Efter all mat och vin måste midjemåttet ha ökat rejält under denna helg... :-D
 

 
NÅGRA BILDER FRÅN LONDON
(klicka på bilderna så blir de större)
 
Afternoon tea
 
 
Hotellfrukost
 
 
Hotellrummet och utsikten från fönstret
   
 
Camden market
  
 
 
 
Mitt tidigare hem i Waterloo
 

 
Textbilden lånad från Fondo social Europeo
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow