Happy Valborg!

Söndag och Valborg. Som det varit hittills idag, tycks det som att meteorologerna inte haft helt rätt när det gäller vädret idag. Visserligen lite kyliga vindar, men i övrigt soligt och rätt skönt ute.
Det har hitintills varit en helg i vardagslyxens tecken, när vi kostat på oss en övernattning på hotell Marriot Courtyard här i Stockholm. Vi brukar försöka göra sådana här saker någon gång ibland och den här helgen var det dags igen. Man får liksom känslan av att komma iväg, utan att behöva lägga tid och pengar på resor kors och tvärs.
Så igår eftermiddag checkade vi in och fick ett jättefint rum med härlig utsikt på tionde våningen. På kvällen åt vi trerätters middag på Hasselbacken, en restaurang som alltid är ett lika säkert kort. Det blev rådjur med hasselbackspotatis till varmrätt, ett kött som nästintill bokstavligt talat smälte i munnen.
Känslan av att få äta hotellfrukost är svårt att klå. Får man en riktigt bra hotellfrukost, är det tråkiga i kråksången att man förr eller senare blir mätt. Jag skulle kunna sitta i timmar och äta annars.
Och efter att ha gått en vända på stan, checkade vi ut grån hotellet och tog en taxi hem. Med känslan av att ha kopplat bort vardagen för några timmar och har fått koppla av.
Vi var väl inte helt nöjda med hotellet dock, även om det på det stora hela var bra. Rummet var fint, personalen trevlig och det som fanns på frukostbuffén var jättegott. Men frukosten kunde ha varit lite generösare och sen fanns det ingen minibar på rummet. Det kan hända att jag är kräsen, men bor jag på ett hotell där ett vanligt dubbelrum med frukost kostar runt 2.700 kronor natten förväntar jag mig nog en minibar på rummet. Man hade heller ingen roomservice på hotellet. Roomservice är det visserligen ytterst sällan jag själv utnyttjar (även om det händer), så just den biten känns inte som någon större katastrof. 
Men att behöva gå ner till baren när man ville ha något att dricka blev lite omständigt. Trots allt tog det några minuter att pinna ner till baren... Fast å andra sidan var det också det enda vi kunde klaga på. :-)
Nu är vi hemma och ska fira lite Valborg. För oss skiftjobbare är det jobb som gäller imorgon (någon måste ju hålla Sverige rullande även på Arbetarnas dag), så det blir inga sena övningar ikväll. Orkar vi, kommer det dock bli en sväng förbi Kärrtorp och firandet där. Annars väntar en lugn kväll i soffan.
 
Fördrink i hotellbaren innan avfärd till Hasselbacken
 
Champagne innan maten...
 
Promenad i vårsolen på söndagseftermiddagen.
 
Blev även en ny köksmatta under dagens tur på stan.
 .

 
Bilden lånad från Wikipedia
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Marie:

Så härligt att fly vardagen för en stund. Även bara för natten. Miljöombyte ger lite lagom energi sådär. Sist vi sov på hotell (familjen) så tog vi med oss lite drickbart upp på rummet, inte köpt i baren utan på Systembolaget. Men ja, något litet bör ju finnas i minibaren håller jag med om!
Trevlig Valborg!

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow