Livets gilla gång...

Så har vi kommit till den tid på året som naturen formligen kommer explodera. Varje år blir man lika överraskad över att det går så otroligt fort från det gråa, trista och kala i naturen till att det är grönt överallt och allting står i blom.
Man hinner knappt fatta att det är vår förrän det praktiskt taget är sommar ute. Det är knappt aatt man hinner njuta av denna korta tid, som trots allt är den vackraste delen utan någon som helst tvekan.
Varje år tänker åtminstone jag själv att jag ska passa att njuta så mycket det går av våren. Men så tickar liksom tiden iväg och svisch är den över.
Nu är i alla fall semestern beviljad och jag fick min vilja igenom utan några som helst förändringar. Så lite smått börjar semesterplanerna ta form och det ska boka biljetter och hyrbilar. Midsommar är klart, då blir det traditionsenligt firande i Söderhamns skärgård. Huvudsemestern i augusti är inte riktigt färdigplanerad ännu, men merparten kommer i alla fall spenderas i sommarstugan.
Än så länge är det ju lite osäkert hur det blir med jobb och allt, men jag har bestämt att planera utifrån att det inte blir något jobbyte inom överskådlig framtid. Blir det sedan några förändringar på jobbfronten får man helt enkelt planera om.
Det har verkligen gått i perioder hur många jobb jag har sökt på sistone. När jag slutat på Trafikverket, tyckte jag mig hitta hur många jobb som helst att söka, men sista veckorna har det känts rätt svårjobbat. Visserligen höjer man ju ribban vad gäller vilka jobb man söker, när man nu har ett vikariat och "bara" vill byta upp sig. Har man inget jobb alls, söker man det mesta som man har en chans att få. Åtminstone är det så jag själv fungerar.
Just nu är det ju å andra sidan ändå ett antal rekryteringsprocesser jag är med i. På vissa håll har ansökningstiden inte ens gått ut än. Så man ska ju inte ge upp hoppet än. Sen vet man ju aldrig, man kan ju ha turen att erbjudas en fast tjänst på kommunen också - och då handlar ju det hela i ett helt annat läge. Men så länge jag "bara" har ett vikariat söker jag mig vidare...
 

 
DEN MÄKTIGA FULLMÅNEN NÄR JAG GICK TILL JOBBET HÄROM KVÄLLEN
 
 
 

 
 Bilden lånad från Steg för hälsa
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow