Lön för mödan

När man gör nattpass och klockan börjar närma sig fyra på morgonen, brukar man undra vad man utsätter kroppen för. Kroppen värker, ögonlocken är tunga som bly och guvudet känns som en degklump. Det är inte mycket som funkar som det ska i kroppen när man är på väg hem efter ett långt nattpass.
Samtidigt föredrar jag nattpassen framför morgonpassen. Tröttheten efter nattpass går att uthärda när man vet att man får komma hem och sova snart. Men jag upplever exakt samma intensiva trötthet på väg till jobbet när jag ska börja klockan sju på morgonen. Då vet jag istället att det kommer ta många timmar innan jag får sova - och tröttheten blir genast mycket svårare att genomlida.
De tidiga morgnarna och tuffa nattmanglingarna till trots, har jag svårt att se mig själv övergå till att jobba kontorstider. Framförallt känner jag mig aldrig ledig när jag har kontorstider, det känns som att man i princip aldrig är hemma. Visserligen ska man aldrig säga aldrig, det beror helt på vilka arbetserbjudanden man får. Men någon form av skiftjobb vill jag nog ha om jag får välja.
Framförallt får man vissa förmåner som aldrig kommer med kontorstider. Nu har jag jobbat natt över helgen och får nu en hela vecka ledigt. Så är mitt schema, var åttonde vecka ledigt. Hur många med kontorstider har en sådan förmån? Till skillnad från för åtta veckor sedan har jag inte särskilt mycket inplanerat denna frivecka. Jag ska försöka träna lite, i övrigt ska jag sova ut och rensa tankarna. Även om vissa veckor i gengäld blir ganska intensiva för att vi ska få ihop till en frivecka, är dessa lediga veckor alltid lika välkomna. Det blir ett skönt avbräck från vardagen, ett tillfälle att tänka på annat än jobbet.
 

 
Bilden lånad från Insight
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow