Lugnet före stormen

Jag har svårt för det där att vara helt ledig ibland. Det är sällan en frivecka blir helt fri från inplanerade saker i slutändan. När jag åkte hem från jobbet i måndags morse hade jag inget inplanerat 
Men de senaste två dygnen har gått fort och jag har betat av såväl träning som att röja undan lite hemma. Imorgon har jag fått en filminspelning inbokad, dock behöver jag inte upp tidigt imorgon bitti utan det hela äger rum först på eftermiddagen.
Det lite ironiska när det kommer till just att få statistjobb är hur oregekbundet det är mellan de jobb man får. Nästan uteslutande är det så att det kan gå veckor utan att jag får ett enda erbjudande, sedan blir jag erbjuden flera statistjobb och måste tacka nej till vissa jobb för att inte dubbelboka mig.
Men nu under våren (och förstås den kommande sommaren) är det verkligen guld värt att ha en vecka ledig emellanåt. Nästa gång min frivecka dyker upp, är i juni vilket ju inte kan bli bättre. Jag har kunnat njuta av vårvädret och bland annat suttit på balkongen i sällskap av kaffe och tidningar.
Så jag ägnar mig trots allt inte bara åt vardagssysslor när jag är ledig, det vore rena synden i det här sammanhanget. Under den mörka delen av året kanske det inte alltid känns lika viktigt att få vara ledig, men nu när ljuset och värmen börjar greppa tag om Sverige är det lite annorlunda.
 
Litet vårtecken...
 

 
Bilden lånad från VK-bloggen
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow