Måndag

Så är det måndag och jag haft en dag ledigt efter att ha jobbat i helgen. Det blev en välförtjänt sovmorgon och jag tillbringade närmare elva timmar i sängen denna natt. Något som behövdes efter ha vaknat vid halv fem tre morgnar i rad.
Jag besämde mig redan under helgen att inte boka in några saker denna dag utan bara ta den som den kommer.
Sista veckorna har det väl blivit lite si och så med träningen, jag har legat långt ifrån de tre gånger per vecka som målsättningen är. Jag har visserligen simmat några gånger, men det ger inte samma effekt som att gå till gymmet och tömma ut krafterna ordentligt. Och som så många gånger förut, har jag börjat känna av försämrad ork, balans och finmotorik ganska markant.
Efter operationen för ett par år sedan märker jag snabbt hur operationens biverkningar kommer tillbaka. Nedsatt balans finmotorik och vänster kroppshalva känns lätt bortdomnad. Så var det fram till idag, men på väg hem från jobbet började det redan kännas lite bättre.
Men innan besöket på gymmet blev det en snabb promenad på stan. Det finns vissa saker jag liksom inte vill missa och dit hör körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Jag var förbi där för någon dryg vecka sedan och då anade man bara lite knoppar på träden, men nu är blomningen i full gång. Man blir tyvärr lite hemmablind, oavsett var man bor. Det är lätt att glömma hur vacker stad Stockholm faktiskt är när man rör sig härr varje dag. Minns att exakt samma sak hände när jag bodde i London, varje morgon passerade jag längs Thamsen och Big Ben till exempel. Ganska snart tänkte man knappt på den vackra byggnaden längs floden i centrala London. Lite samma sak känner jag här i Stockholm, men försöker ändå passa på att plocka russinen ur kakan.
Det vackra vårvädret höll någorlunda i sig - om även med aningen kylig vind - tills jag kom till gymmet. När jag började röra mig mot tunnelbanan för att åka hem, började jag känna några regndroppar falla. När jag kom ut från tunnelbanan i Bagarmossen hade det hela vänt radikalt. Kraftig vind gjorde att det snöblandade regnet föll mer eller mindre vertikalt. Temperaturen hade sjunkit markant och jag gladdes ännu en gång att jag bara har knappa 300 meter att gå när jag ska hem... Så mycket snö har det inte blivit under resten av kvällen, men regnet har fortsatt att falla. Så nu är det vågrätt läge i soffan med tända ljus som gäller.
 

 
 
 
 
 
 
 

 
Textbilden lånad från Á la Maria
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow