På Flashback blir det omöjliga möjligt

Vissa saker kan verka omöjliga, men jag lovar att så inte alltid är till fallet. Åtminstone inte på internet.
Snälla, fråga mig inte varför, men för en tid sedan fick jag för mig att lägga upp en profil på Flashback. Grunden var givetvis inte att sprida en massa hatiska, rasistiska och främlingsfientliga kommentarer omkring mig. Utan mer för att man hört så mycket om just Flashback, att jag helt enkelt blivit nyfiken. Jag har var helt enkelt tvungen att lägga upp en profil för att känna av stämningen på den ökända sajt.
Och visst är det en hatiskt stämning på Flashback, det råder inga som helst tvivel på den punkten. Det spelar ingen roll vilket ämne man skriver om, på ett eller annat sätt är det alltid en viss majoritet som lyckas vinkla det hela till nåt hatiskt mot invandring eller människor av en annan etnicitet, sexuell läggning eller religion.
I skrivande stund har jag gjort tio inlägg på Flashback - kommentarer på andras inlägg inkluderat. Och jag har verkligen hållit en god ton på alla sätt och vis. Men ändå har jag lyckats bli blockerad. Jo, ni läste rätt! Jag har blivit blockerad från Flashback!!
Med all den skit som sprids på den sidan, trodde jag faktiskt inte att det var möjligt, men uppenbarligen är det så som är fallet. I användarvilkoren står bland annat att man inte får gör sig skyldig till hets mot folkgrupp och liknande saker, men sådana överträdelser ser man exempel på X antal gånger varje dag inne på Flasback. Men ingen verkar blockeras för sådana brott mot användarvillkoren.
Däremot blev jag avstängd i en vecka för att jag i ett inlägg lagt in en länk till min blogg. Personligen ansåg jag att länken var relevant, men det ansåg inte moderatorerna - som istället tycker att det är ytterst relevant med angrepp mot folk med annan hudfärg eller religion oavsett sammanhang.
Tro nu inte att jag sitter här och sörjer över att jag varit blockad på Flashback! Det är inte ett forum jag direkt längtar efter att vara delaktig i. Men jag tycker att det är väldigt komiskt att man blockerar någon för en länkning till en i sammanganget oskyldig blogg, när det förekommer så otroligt mycket värre övertramp än så på den aktuella sajten. Framförallt när man påstår sig bekämpa saker som hets mot folkgrupp och liknande brott, men bara ser mellan fingrarna vad gäller dessa övertramp.
Från min tid inom polisen känner jag till problematiken i att Flashbacks administration inte vill lämna ut IP-nummer eller andra uppgifter om sina användare - hur allvarliga brott de än gör sig skyldiga till på sajten. Det var ofta som vi fick anmälningar om rejält kränkande inlägg och flera gånger riktigt hotfulla kommentarer på Flashback, men det spelade ingen roll. Hur grova brott det rörde sig om, vägrade personerna bakom sajten att samarbeta med polisen. Detsamma gällde förvånansvärt nog även när det kom till trådar där folk på fullasta allvar pratade om att ta självmord. Sajtens grundare är alltså inte heller villiga att samarbeta med polisens ens när det gäller eventuellt kunna rädda någons liv.
Så ni som är med på Flashback, var beredda på godtyckliga avstängningar men förväntar er inget annat från den här sidans grundare! 
 

 
Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - marianne:

Det där är märkligt.....det är väl inte så lätt att stänga ner hela sajten, tyvärr....

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow