Pengar

Varje vecka har jag några stående rader på Lotto. Någon gång ibland händer det att jag lämnar in några rader extra utöver de raderna som jag redan har. Jag har aldrig vunnit några storvinster, det mesta är väl runt 300 kronor.
Men som de flesta andra, funderar man ju ibland på hur livet skulle bli om man vann rejält mycket pengar. Om det blev så att man skulle bli ekonomiskt oberoende och inte behöva jobba en enda dag till i livet.
Ett par saker är säkra. Dels skulle jag med största sannolikhet skänka bort en del av pengarna. Både till välgörenhet och till släktingar. Men jag har svårt att se mig själv att sluta jobba helt och hållet. Jag skulle snabbt bli uttråkad av att bara gå hemma - och förmodligen välsigt rastlös av att dricka paraplydrinkar på olika sandstränder.
Men jag skulle inte heller knega på vilket stället som helst. Förmodligen skulle man välja att jobba med en hobby, kanske volontärt med någon välgörenhet eller liknande. För oavsett pengarna, behöver vi nog alla fylla vår tillvaro med någon form av mening, att få känna oss behövda. Det finns givetvis ansra sätt finna mening än att ha ett jobb att gå till. Men poängen är ändå någon form av sysselsättning, någonting att fylla sin tid med.
 
Sen kommer man tveklöst alltid in på frågan om pengar gör en lycklig. Självklart är det så att allt inte går att köpa för pengar, men det gör onekligen mycket till för ens välbefinnande. Slla som haft låglöneyrken vet hur det kan tära på psyket att behöva bekymra sig varje månad över om pengarna ska räcka till det viktigaste, att behöva prioritera, att kanske inte ha råd att stanna hemma från jobbet fast man egentligen behöver.
Så även om pengar inte löser alla problem, löser de garanterat vissa av dem. Det går helt enkelt inte att förneka.
 

 
Bilden lånad från Mark
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow