PK-media

 
Något som från högerkanten ofta påpekas, i synnerhet när man börjar få slut på argument i en diskussion, är att media inte går att lita på. Media i Sverige har tydligen en agenda som går ut på att undanhålla information och/eller att sprida en massa lögner.
Det är onekligen ett aningen udda resonemang som jag har ganska svårt att tro på. I min värld skulle det vara en rätt rejäl skandal om det skulle visa sig att alla medier i ett land ljuger. Snarare känns det som ett tecken på att argumenten har tagit slut hos en person som i övrigt förmodligen har en massa maskopiteorier om både det ena och det andra.
Till stor del litar jag själv till stor del på media. Men man ska naturligtvis alltid komma ihåg att viss källkritik när man tar del av nyheter, oavsett vilken kanal. Att det då finns personer som litar mer på sidor som Avpixlat och Flashback än på mer etablerade medier är skrattretande, för att inte säga rent löjlig. De sistnämnda medirena är rena praktexempel på hur viktigt det är att som läsare/tittare själv tänka till och kritiskt ta till sig av det man ser.
Men börjar en av världens mäktigaste män prata om att man ska ta till sig "alternativa fakta" är det kanske inte så konstigt att vissa också går på det.
Sen finns det givetvis medier som även jag litar mindre på än andra - och dit hör förstås kvällspressen. Även om nämnda tidningar kanske inte direkt ljuger, så är de ju rätt kända för att spetsa till sanningen rätt rejält vissa gånger. Det är många år sedan jag valde att lägga mina snålt förvärvade slantar på att köpa en kvällstidning. Och det är knappt att jag läser någon av dem ens när jag kan göra det gratis. Dels för att jag sedan många år tycker det finns viktigare saker att läsa om än olika bantningskurer, sexställningar och diverse chocker. men också för att man vet hur de emellanåt spetsar till sanningen.
Jag håller mig till de mer seriösa tidningarna istället. Sen får man från högersidan försöka inbilla mig att även de ljuger... Även om man inte kommer lyckas särskilt bra. ;-)
 

 
Bilden lånad från VA
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow