Recept på bästa skräckfilmen

Jag hyser en märklig hatkärlek till skräckfilmer. Jag tillhör inte den lättskrämda typen, så jag har inga större problem med att titta på de mest välgjorda skräckfilmer utan att få mardrömmar.
Men det finns också få filmer så jag ser med så kritiska ögon som just skräckfilmer. Mycket på grund av att det finns så otroligt många totalt urusla skräckfilmer. Det finns nog ingen annan genre där man hittar filmer som så tafatt försöker ta efter de filmer där regissörer och manusförfattare faktiskt lyckats med sitt jobb.
Grundprincipen är nästan alltid densamma. Ett gäng ungdomar i nåt öde hus, där det någon gång i det görflutna hänt något hemskt. Helst ska det saknas kontakt med omvärlden i form av mobiltäckning och liknande - och givetvis måste det finnas några snygga tjejer med bland huvudrollsinnehavarna.
För att späda på spänningen ska givetvis dessa ungdomar göra en massa saker som vilken normalbegåvad människa aldrig skulle ge sig på. Som att gå ner i mörka källare mitt i natten, besöka kyrkogårdar på de mest märkliga tidpunkter och så vidare. Och hur många hemskheter de än utsätts för, kommer de aldrig på tanken att man kan åka hem - hur många chanser de än får. Istället stannar de kvar i hemsökta hotell, läskiga gårdar och hus fulla med diverse osaliga andar intill vansinne.
Givetvis är det i första hand de unga tjejerna som ska attackeras av de läskiga spökena, osaliga andarna och blodtörstiga vampyrerna först. Tjejerna ska gärna springa runt i något minimalt linne och skrika hjärtskärande trots att ingen hör dem. Fram tills någon av killarna kommer och räddar dem - och lyckas driva bort de onda krafterna på ett sätt som ingen annan lyckats med under de senaste århundradena.
Men ändå kan jag inte låta bli att titta på skräckfilmer. Framförallt om de fått bra recensioner - då slukar jag filmerna direkt. Trots att jag oftast skrattar åt de tafatta försöken att skrämma skiten ur mig.
 

 
Bilden lånad från Moviezine
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow