Nostalgi

För lite drygt 12 år sedan flyttade jag från området Hagängen i Upplands Väsby till Bagarmossen, där jag fortfarande bor kvar. De sista åren jag bodde kvar i den lägenheten mådde jag oerhört dåligt över min livssituation, inte minst med tanke mitt boende. Jag bodde minst 50 minuter från stan (beroende på när på dygnet jag åkte) och hyrde av en hyresvärd som överhuvudtaget inte brydde sig om sina hyresgäster. Det komiska i kråksången var att jag hyrde av det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem, som inte alls tyckte det var några problem med mögel i lägenheten, skriande grannar, rostiga spisar, att termperaturen i lägenheten låg runt 16 grader vintertid - och så vidare. Hyresgästföreningen blev för övrigt eld och lågor när jag kontaktade dem och berättade hur vi hyresgäster blev behandlade - de hade nämligen redan tappat räkningen på hur många anmälningar de fått in mot detta företag och skulle "med glädje krossa dem om de fick möjlighet" som handläggaren i telefon uttryckte det.
Men trots att jag regelrätt vantrivdes i både området och med hyresvärden, går det inte att komma ifrån att det är mycket nostalgi förknippat med åren i Upplands Väsby. Trots allt bodde jag ändå där i nästan sex år. När det väl var dags att flytta kändes det lite vemodigt att flytta från lägenhetenn där jag bott nästan sex år. Och fortfarande har jag någon konstig, nostalgisk koppling till Upplands Väsby utan riktigt förstå varför.
I år har vi bokat en hyrbil under semestern och det bästa priset fick vi av en hyrbilsfirma i just Upplands Väsby. Och det var inte några hundralappar, utan flera tusen det skilde i pris för tre veckors bilhyra.Och det fick faktiskt inte att stå emot att åka en vecka runt i Väsby bara för att se hur det ser ut just nu. Mycket har förändratas under de 12 år som gått sedan jag flyttade därifrån, det går inte att neka till. Det har tillkommit massor med flerfamiljershus om inte fanns när jag bodde där. Samtidigt kunde jag konstatera att det fanns industritomter och andra fastigheter som var förfallna redan 2005, men som förfallit ännu mer idag.
Jag skulle aldrig flytta tillbaka till Väsby igen, inte ens under pistolhot. Men det kan vara lite nostalgiskt att åka tillbaka dit emellanåt. Årets semesterpris fick vi till det absolut bästa priset på en hyrbilsfirma i just Väsby, så i fredags var jag där för första gången på flera år. Och jag kunde inte låta bli att göra en lite nostalgitripp och åka till områder där jag bodde och ta en vända i Väsby centrum. Mycket har ändrats under det 12 år som gått sedan jag flyttade därifrån och konstigt vore väl annars. På vissa ställen kände jag knappat igen mig när jag passerade.
Men hur mycket jag vantrivdes i Väsby, så har jag ändå bott där i flera år och har förstås en hel del minnen förknippade med den platsen. Så klart det blir lite nostalgiskt att åka dit... 
 

 
Bilden lånad från Jollyroom
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow