Reklam

Vissa gånger får man faktiskt anstränga sig för att inte dra lite på munnen när vissa reklambanners ploppar upp på olika internetsidor. Inte minst när det är Googles annonser som svischar förbi.
Grejen med dessa annonser är ju att det går efter ens egen sökhistorik på internet. Det vill säga att om jag från min dator jag sökningar på till exmpel resor, kommer ofta reklamannonser för olika resebolag eller söktjänster för resor upp.
Men ibland undrar man ju faktiskt hur man programmerat det hela. För det är väldigt ofta det kommer upp annonser som har med helt annat att göra - ämnen som jag aldrig ens sökt på någon gång. Till exempel sexsajter och dejtingsajter.
Sex- eller porrsajter besöker jag aldrig och det är åratal sedan jag var med på en dejtingsajt. Men ändå ploppar det ofta upp reklam för sådana sajter.
Nu vet jag visserligen inte exakt hur dessa reklamannonser fungerar, det kan ju finnas andra aspekter än min sökhistorik som spelar in. Samtidigt kan det ju se lite komiskt ut om man som jag ofta har datorn med mig på bussar och tåg - och helt plötsligt poppar reklam för sexsajter upp.
Sen matas man ju överlag med otroligt mycket reklam på internet hela tiden. Jag avskyr verkligen fenomenet reklam värre än pesten och blir rätt trött på all köp- och konsumtionshysteri man ständigt matas med. Numera räcker det ju att man kollar mobilen så kommer reklamen. Det räcker inte längre med en lapp på dörren för att slippa pappersreklam eller att byta TV-kanal när reklamavbrotten kommer för att skydda sig. Men vore jag annonsör skulle jag nbog bli rätt besviken om jag trodde att jag betalade för riktad reklam och inte fick det...
 

 
Bilden lånad från Adweek
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow