Semester

Det är något visst när man går hem från jobbet efter sista arbetsdagen innan semestern. De finns liksom få saker som går upp emot just den där euforiska känslan.
I år har jag visserligen ovanligt kort sommarsemester, men det var ändå en fantastisk känsla när jag i morse loggade ut från jobbdatorn och begav mig hemåt i morgonrusningen. Normalt sett är man rätt däckad efter fyra nattpass, men i morse var det ovanligt lätt att åka hem...
De fletsa år brukar jag ta minst fyra veckor under sommaren, om de flesta normala människor. Men i år väntar en tvåveckorssemester i september också, så då räckte inte semesterdagarna till mer än tre veckor nu i augusti. 
Samtidigt så jobbar jag bara 12 dagar dagar innan det är dags för två veckor på Mallorca i september, så tre veckor känns faktiskt helt okej just nu.
I år blir det dessutom hyrbil hela semestern, vilket blir en bra frihet. Det brukar bli en och annan bilhyra ändå under semestern och förra året räknade jag ut att det skulle gått +/- noll om det blivit en enda lång bilhyra under hela semstern istället för dflera kortare hyror. Så i år var valet rätt enkelt. Det blir ingen stor bil, utam dem minsta pluittbil man kan tänka sig. Men när det ändå inte behövs en famijebil finns ju ingen anledning att hyra en sådan.
Och vädret kan ju knappast bli sämre än det varit hittills i sommar, med flax kommer kanske till och med augusti bli den bästa sommarmånaden i år. Hittills har inte vädret varit det bästa denna första semesterdag. Kraftiga regnskurar har kommit och gått och det har inte varit många plusgrader ute. Men jag ser det som så att det kunde varit värre. Jag har inlett semestrar med både hagelskurar och isflak, så lite regn kan jag nog överleva. Isflaken såg jag flyta runt i småbåtshamnen vid sommarstugan i Söderhamn i början av juni någon gång i början av 80-talet. Men hagelskuren är bara några år sedan, i början av augusti. 
Det är inte alltid man tänker på hur välbehövlig semestern faktiskt är förrän den faktiskt kommer. Ibland undrar jag hur folk orkar med i andra länder, där man inte har det lika förspänt med årlig semester. I många länder har man bara 2-3 veckors semester per år, i andra länder bara några dagar per år. Medan vi i Sverige enligt lag har rätttill fyra veckors sammanhängande semester mellan första juni och sista augusti.
 
Årets semesterbil...
 

 
Textbilden lånad från Allas
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow