Solsting

Som svensk är man nog aldrig riktigt nöjd. Vi hittar alltid något att klaga på. Jämt. Är inte vården för dyr, så har vi för vårdplatser. Är det inte för få lärare i skolan, så lär sig ungjävlarna inte veta hut. Om det inte för lite snö så fungerar inte snöröjning. Bilen är visserligen trasig, men bensin är ju i vilket fall för dyrt, så vad spelar det för roll liksom? Och sommaren är för kort och regnig, medan vintern, kylan och mörkret är alldeles för lång.
Vi har det helt enkelt så bra här i Sverige att vi faktiskt bara måste hitta saker att klaga på. Och jag själv är inte ett dugg bättre. Större delen av den gångna sommaren har jag klagat på det dåliga vädret. Det har regnat, varit svalt och nästan tropisk luftfuktighet.
Men sista dagarna har det istället varit riktigt, riktigt hett ute. Nästan för  hett. Och då klagar man på det istället. Visserligen har jag med åren börjat känna att jag blivit alltmer känslig för värme. Jag blir snabbt svettig, klibbig, trött och på dåligt humör. Jag orkar oftast inte göra särskilt mycket i värmen, utan håller mig helst i skuggan.
Men sett från den ljusa sidan, har man förstås dragit vinstlotten när det kommer till val av semesterperiod. De flesta som redan haft sin semester har nog inte haft en enda dag som varit så varm som det varit igår och idag. Och jag befinner mig på helt rätt ställe, nämligen ute i Söderhamns skärgård. Det har blivit några turer på sjön och i övrigt lata timmar i solen, precis som det ska vara på semestern.
Jag får nästan lite dåligt samvete när jag som nu går in och sätter mig vid datorn en stund, men de allra hetaste timmarna på eftermiddagen blir rätt jobbiga och där det faktiskt lite skönare inomhus.
 
Båttur under en av be soligaste dagarna.
 
Två av de tre öarna som fåglar tagit död på...
 
Mys med systersonen när han blev trött...
 

 
Bilden lånad från RK Homeopathic clinic
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow