Tillbaks till vardagen

Lite smått börjar det märkas att vardagen närmar sig igen efter semestern. Sommaren 2017 har ju visserligen inte bjudit på något vidare väder, men nu börjar det märkas att hösten närmar sig. Så det är väl tecken nummer ett.
Sen har telefonen lite långsamt börjat ringa igen och mejlboxen börjat ha en mer normal nivå av inkommande mejl. Jag har redan nu börjat få erbjudanden om några filminspelningar att ta ställning till, det verkar som att även filmbranschen är tillbaka efter semestrarna. För någon har jag redan tackat ja och väntar på klockslag och plats...
På måndag är jag tillbaka på jobbet igen och är riktigt nöjd med att jag börjar med jobba kvällspass. Jag har vridit på dygnet rätt duktigt under semestern och skulle nog inte tycka att det vore en bra idé att börja första arbetsdagen klockan 07:00. Nu börjar jag 13:00 istället, vilket känns aningen mer mänskligt.
Oftast brukar jag tycka att det är rätt skönt att återgå till vardagen igen efter semestern. Det brukar kännas helt okej att få lite struktur på tillvaron igen. Samtisigt är det ju vemodigt också, det är verkligen ingen helhjärtad glädje över att semestern är slut. Imorgon bär det av tillbaka till stan igen efter att ha tillbringat sista semesterveckan i stugan i Söderhamn. Och just det avskedet brukar kännas lite vemodigt, framförallt när man vet att man inte kommer tillbak igen förrän om ett år.
I år känns det dock lite lättare att börja jobba, eftersom jag bara jobbar 12 dagar innan det är dags för två veckors semester igen. Den gången bär det av till solen på Mallorca i två veckor för att förlänga sommaren litegrann. Det är alldeles för länge sedan jag var utomlands sist, så det känns som att det är hög tid nu.
 

 
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow