Happy New Year, Mr, Bean!

 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Julen, Roliga timmen;
Taggar: Gott nytt år, Nyår, Nyårsafton, mr Bean

Årets sista inlägg

Så är det årets sista dag, nyårsafton. Under dagen har nyårsfirandet sakta kommit igång utanför fönstren och allteftersom mörkret fallit har raketerna blivit allt fler.
Även om jag personligen inte tycker att nyår är så mycket att hetsa upp sig över, så går det inte att komma ifrån att det är något smått magiskt över ett årsskifte - och inte minst en anledning till lite fest.
Hur många av er kommer avge nyårslöfte om några timmar? Det finns nog mycket jag själv skulle behöva lova att bli bättre på, men jag har gett upp försöken att ge nyårslöften. Som många andra brukar jag ha svårt att hålla dem och håller mig därför till att försöka leva bättre - eller vad man nu brukar lova sig själv på tolvslaget - året om.
Som skiftarbetare sedan många år, brukar jag ofta åta mig att jobba nyårshelgen mot att istället få julhelgen ledig. Julen känns för mig viktigare att få fira än nyår. I år har jag nyårsafton ledigt, men klockan sju imorgon bitti inleder jag 2018 med att jobba. Så det kommer inte bli några sena och vilda övningar ikväll, det återstår att se om jag ens håller mig vaken över tolvslaget.
Men det kommer bli en "nyårssupé" för två i lägenheten i Bagarmossen i alla fall. Kanske lite champagne, lite ost ock kex till någon bra film på TV.
Även om jag tycker att man alltid ska reflektera över livet och sin tillvaro, att omvärdera saker och ting, att försöka ändra på sådan som behöver ändras på utan det behövs ett årsskifte så går det inte att komma ifrån att nyår ändå är en högtid för just eftertanke och att kunna knyta ihop saker och ting lite symboliskt. Personligen tycker jag det är spännande att tänka över hur tillvaron kommer se ut nästa år, då nästa nyår kommer. Vad kommer jag jobba med om ett år? Kommer jag bo kvar där jag bor nu? Vilka nya erfarenheter har berikat mitt liv när nyåret 2018/2019 kommer? Och samtiigt tänka vilka erfarenheter man samlat på sig sedan förra nyåret.
 
Gott nytt år alla läsare och övrigt löst folk! :)
 

 
Bilden lånad från Wirtur
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok, Julen;
Taggar: Gott nytt år, Nyår, Nyårsafton

Nu är glada julen slut, slut, slut...

För 30 år sedan hade jag idag tyckt att julen varit över. Det var den visserligen redan när man gick till sängs på julaftons kväll. Det var ett stort vemod när den dagen som man längtat efter under så många veckor plötsligt var över.
Nu som vuxen, uppskattar jag mellandagarna. Åtminstone om jag har förmånen att få vara ledig. Det blir dagar av lugn, då man har några julklappar man kanske kan roa sig med och man har oftast lite julmat kvar som man kan njuta av.
Juldagen 2017 bjöd på ihållande ösregn, åtminstone över de södra förorterna i Stockholm. Det har varit mörkt ute och vi har hagt lamporna tända hela dagen i lägenheten. Bokstavligt talat har vi inte varit utanför dörren på hela dagen, utan istället tagit tillvara på jullugnet. Jag har fått iväg några jobbansökningar och tvättmaskinen har fått gå några vändor innan vardagen rullar igång igen.
Tydligen hade jag varit rätt snäll i år, för några julklappar fick jag faktiskt. Annars är det numera minst lika roligt att ge julklappar som att få. Jag kan tycka det är minst lika spännande att se andras reaktion när de öppnar de paket man köpt som att själv öppna och se vad andra hittat på att köpa. Om inte mer spännande vissa gånger...
 
Imorgon bryts dock julens svullande under lata dagar. Jag måste faktiskt tvinga mig iväg till gymmet för en rejäl genomkörare. Sista två veckorna har jag slarvat lite för mycket och det börjar kännas i kroppen. Min rygg säger snabbt ifrån när jag legat på latsidan med träningen, detsamma gäller höfterna. Sedan jag började simma regelbundet en till två gånger i veckan har jag annars kunnat hålla ryggproblemen i schack, men så fort det går ett par veckor då jag slarvar lite, säger ryggen ifrån direkt.
Sen jobbar jag tre kvällar innan det är dags för nyårshelgen. Men då vi båda ska upp och jobba på nyårsdagsmorgonen, kommer det inte bli några direkt sena övningar. Lite god mat och champagne ska vi väl dock kunna uppbåda.
 

 
Nöjet så här på juldagen...
 

 
Textbilden lånad från Caravanclub
 

En kommentar
    Follow
publicerat i Dagbok, Julen;
Taggar: Tjugondag Knut, julen, julgran

Visa fler inlägg