Advent

Så är det snart andra advent. Det tog några dagar efter första advent innan adventssakerna kom upp i lägenheten i Bagarmossen, vilket hör till ovanligheterna. Det är nog första gången för min del som jag inte hållit traditionen och sett till att adventssakerna kommer fram senast under söndagen den första advent. Jag brukar nämligen vara ganska hård på traditionerna, inte minst kring jul. Adventssakerna skall plockas fram tidigast klockan 18;00 på lördagskvällen, senast under söndagen under första helgen i advent. Och granen skall kläs kvällen den 23 december, varken förr eller senare.
Inte för att jag egentligen är särskilt troende, utan för att jag tycker om att hålla på vissa traditioner. Jag är inte dem som fördömer den/er som ställer fram julgranen redan i november eller inte har några advents-/julprydnader alls.
Nu har jag i alla fall fattat på allvar att julen är på intågande. Adventssakerna är på plats, jag har druckit den första glöggen, köpt de flesta julklapparna och imorgon är det dags för årets första julbord. Med andra ord börjar man komma in i lite julstämning, vilket känns riktigt skönt och harmoniskt.
Några småsaker kvarstår dock, småsaker som jag ändå alltid brukar göra varje december. Som att se NK:s julskyltning och att besöka Skansens julmarknad. Det är saker som liksom är ett måste när man bor i Stockholm eller besöker stan under december. Sen är det liksom fulländat... ;-)
 

 
Bilden lånad från Paula Taxén
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
0 kommentarer publicerat i Dagbok
Taggar: advent, första advent, jul, julen, julgran
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow