Anledningen till att du inte ska hänga ut någon på internet

Jag är stenhård, kanske till och med onödigt hård. Men jag resonerar att jag hellre är det än det motsatta. Jag lägger nämligen i princip aldrig ut bilder, namn eller annan information om andra människor på internet. Den enda plats jag gör enstaka undantag på är Facebook, men mest för att jag där till viss del kan styra vilka som får tillgång till det jag lägger ut. Men på bloggen avviker jag ytterst sällan från denna princip. Det är knappt jag talar om huruvida jag har flickvän eller ej.
De enda undantag jag gör på bloggen är i stort sett då det är uppenbart att den situation jag skriver om är okej att beskriva på internet och det är svårt att härröra till vem jag faktiskt skriver om.
Oftast är det ju rätt uppenbart vilka situationer/händelser det är okej att skriva om på internet. Men alla gånger är det trots allt inte så uppenbart som man kanske kan tro. Ibland kan det vara olämpligt att man figurerar i vissa sammanhang när man har ett visst jobb till exempel. Andra gånger kan det finnas saker om en person som man inte känner till, men som gör att den personen inte vill synas offentligt i vissa sammanhang.
En av anledningarna till mitt ställningstagande är att jag själv inte vill omnämnas på internet varken med bilder eller information utan att först bli tillfrågad. Men jag tänker också att förr eller senare kommer man råka lägga ut något som någon inta uppskattar av någon anledning. Och för mig är det självklart vad jag nämner på internet kring det som har med mitt jobb att göra, men det är det inte alltid för andra. Därför kan jag säkerligen råka nämna saker som är rent olämpligt till exempel jobbmässigt för någon. Personen kanske inte kommer bli utsatt för arbetsrättsliga efterspel, hen kommer kanske inte bli hotade eller trakasserad på grund av mina texter. Men det kan ändå uppstå konflikter av andra slag eller i övrigt obehagliga situationer.
Att jag sedan inte går in på vad jag och min flickvän gör har ytterligare en aspekt. Jag tänker att det kanske inte är kul för en flickvän att läsa om vad jag och mina ex gjort på till exempel födelsedagar, Alla hjärtarns dag och så vidare. Ett blogginlägg försvinner inte förrän jag aktivt väljer att radera det och kan alltså förbli tillgängligt under väldigt många år. 
 

 
Bilden lånad från KiT.se
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow