Årets sista inlägg

Så är det årets sista dag, nyårsafton. Under dagen har nyårsfirandet sakta kommit igång utanför fönstren och allteftersom mörkret fallit har raketerna blivit allt fler.
Även om jag personligen inte tycker att nyår är så mycket att hetsa upp sig över, så går det inte att komma ifrån att det är något smått magiskt över ett årsskifte - och inte minst en anledning till lite fest.
Hur många av er kommer avge nyårslöfte om några timmar? Det finns nog mycket jag själv skulle behöva lova att bli bättre på, men jag har gett upp försöken att ge nyårslöften. Som många andra brukar jag ha svårt att hålla dem och håller mig därför till att försöka leva bättre - eller vad man nu brukar lova sig själv på tolvslaget - året om.
Som skiftarbetare sedan många år, brukar jag ofta åta mig att jobba nyårshelgen mot att istället få julhelgen ledig. Julen känns för mig viktigare att få fira än nyår. I år har jag nyårsafton ledigt, men klockan sju imorgon bitti inleder jag 2018 med att jobba. Så det kommer inte bli några sena och vilda övningar ikväll, det återstår att se om jag ens håller mig vaken över tolvslaget.
Men det kommer bli en "nyårssupé" för två i lägenheten i Bagarmossen i alla fall. Kanske lite champagne, lite ost ock kex till någon bra film på TV.
Även om jag tycker att man alltid ska reflektera över livet och sin tillvaro, att omvärdera saker och ting, att försöka ändra på sådan som behöver ändras på utan det behövs ett årsskifte så går det inte att komma ifrån att nyår ändå är en högtid för just eftertanke och att kunna knyta ihop saker och ting lite symboliskt. Personligen tycker jag det är spännande att tänka över hur tillvaron kommer se ut nästa år, då nästa nyår kommer. Vad kommer jag jobba med om ett år? Kommer jag bo kvar där jag bor nu? Vilka nya erfarenheter har berikat mitt liv när nyåret 2018/2019 kommer? Och samtiigt tänka vilka erfarenheter man samlat på sig sedan förra nyåret.
 
Gott nytt år alla läsare och övrigt löst folk! :)
 

 
Bilden lånad från Wirtur
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow