Donald Trump

Alltså, jag vet inte om man ska skratta eller gråta när jag läser om pajasen Trumps desperata försök att framstå som en seriös politiker. Det går ju liksom inte att ta karln på allvar hur mycket man än försöker. Och värst av alltihop är att samma person har en av världens mäktigaste positioner.
Det senaste beslutet är att den federala folkhälsomyndigheten CDC inte ska få använda vissa ord i samband med att man sammanställer budgeten för år 2019. Det hade väl varit okej om man hade vissa regler om att inte få använda svordomar eller ord som bög, neger eller idiot. Men de ord man valt att förbjuda i budgeten är istället bland andra foster, transpersoner, vetenskapsbaserad, mångfald, utsatt, berättigande och evidensbaserad.
Någon förklaring till varför dessa ord inte får användas har inte presenterats, men vissa saker kan man ju spekulera kring. Trump gillar ju "alternativa fakta" till exempel, så det är väl inte förvånande att han vill förbjuda ord som vetenskapsbaserad. Transpersoner ska ju inte exempelvis vara välkomna inom försvaret om Trump fick bestämma, så att ordet inte tillåts inom vården är väl bara nästa steg mot att försöka tillintetgöra denna kategori människor.
Ett ord som fortfarande dock är tillåtet är idiotiskt...
 
Nästa klavertramp av pajasen Trump tycks hans nominering till posten federal domare. Ett filmklipp från kongressens utfrågning av den nominerade har läckt ut och återfinns här nedan. Den tilltänkte domaren tycks inte ha någon relevant juridisk erfarenhet och verkar helt ovetande om vad som är väl förekommande juridiska termer. Det räcker att se klippet så inser man det tokiga i nomineringen.
Återstår förmodligen bara att konstatera att Trump inte bara är en pajas, han har dessutom rejäl otur när han tänker.
 
 

 
AB 1 2 DN 1 2
 
Bilden lånad från Slate
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow