God jul!

Så har jullugnet slutligen lagt sig över Bagarmossen. Jag har känt mig smått stressad sista dagarna inför allt som behöver göras, men nu är det mesta fixat och jag kan luta mig tillbaka och bara njuta av helgerna.
Normalt brukar jag inte känna mig särskilt stressad inför julen, utan brukar tycka att julbestyren är roliga att ta tag i. Men just i år känns det som att det varit svårt att få tiden och orken att räcka till till allt som jag velat. Så istället har det känts lite stressigt.
Men nu är det allra mesta inhandlat och lägenheten städad. Julgranen är på plats och julstämningen på topp. Först nu börjar jag fatta att det inom bara några dagar faktiskt är jul. Jag blir som barn på nytt när julen kommer och tindrar nästan mer med ögonen än barnen när det är dags för Kalle Anka eller när tomten kommer på julafton.
Hittills har jag under alla år haft tur med min julledighet trots att jag jobbat skift sedan 2001 och alltid haft åtmintone varit ledig julafton. Sedan har jag någon gång jobbat natten mot julafton och någon annan gång behövt jobba juldagen. Kanske lite för jag i övrigt mer eller mindre med glädje gärna jobbar alla andra storhelger under året. Den enda helgdag jag faktiskt helst av allt vill vara ledig är just julafton, sen kan jag jobba nyårsnatten, midsommar och påsk utan att det rör mig särskilt mycket. I år har jag haft ännu mer tur och har fått en vecka ledigt över julen. Sen blir det att jobba nyårshelgen istället, åtminstone nyårsdagen då jag ska infinna mig på jobbet klockan sju på morgonen. Men då jag inte bryr mig så mycket om nyårsfirande, känns det mer som lättförtjänta pengar än som en belastning.
 

 
Årets julgran
 

 
Bilden lånad från Beat Dyscalculia
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
0 kommentarer publicerat i Dagbok, Julen;
Taggar: god jul, jul, julafton, julen, julgran, julhysteri, julklappar, julmat
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow