Jobbresa

Det är inte ofta jag åker någonstans i jobbet, dethör minst sagt till ovanligheterna. Men nåon gång ibland händer det faktiskt. Och även om det oftast är intensiva dagar, kan jag inte låta bli att tycka att det känns aningen lyxigt. Man åker iväg någonstans i närheten av Stockholm, får ett hotellrum och äter fin middag på kvällen liksom hotellfrukost på morgonen. De gånger jag hunnit vara med har vi haft enorm tur mrd just maten och jag har inte blivit besviken en enda gång.
Jag kan förstå att det blir lite tradigt för dem som ofta är ute på tjänsteresor, att det kan vara tufft att vara borta mycket. Men för en annan är det aningen exotiskt när man packar sin lilla kabinväska och åker iväg för att vara borta över natten.
Den här gången bar det av till Bålsta, så det är ju inga exotiska ställen man får åka till. Men känslan kvarstår, det känns faktiskt lite lyxigt. För min del för det lite tankarna till tiden till sjöss, då det blev ett visst flängande till olika delar av världen. Då var det flyg som gällde, åtminstone när man skulle någonstans utanför Sverige för att mönstra på något fartyg.  Det var alltid en speciell känsla att komma till flygplatsen och checka in, en blandning av spänning och vemod. Spänning över nya erfarenheter, vemod över att vara borta väldigt länge. Men också en känsla av att det var något speciellt över att komma iväg, något charmigt och roligt.
 

 
 Utsikten från konferensrummet
 
 
 Kvällsnöjet
 

 
Bilden lånad från Vägmärken
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow