Nu är glada julen slut, slut, slut...

För 30 år sedan hade jag idag tyckt att julen varit över. Det var den visserligen redan när man gick till sängs på julaftons kväll. Det var ett stort vemod när den dagen som man längtat efter under så många veckor plötsligt var över.
Nu som vuxen, uppskattar jag mellandagarna. Åtminstone om jag har förmånen att få vara ledig. Det blir dagar av lugn, då man har några julklappar man kanske kan roa sig med och man har oftast lite julmat kvar som man kan njuta av.
Juldagen 2017 bjöd på ihållande ösregn, åtminstone över de södra förorterna i Stockholm. Det har varit mörkt ute och vi har hagt lamporna tända hela dagen i lägenheten. Bokstavligt talat har vi inte varit utanför dörren på hela dagen, utan istället tagit tillvara på jullugnet. Jag har fått iväg några jobbansökningar och tvättmaskinen har fått gå några vändor innan vardagen rullar igång igen.
Tydligen hade jag varit rätt snäll i år, för några julklappar fick jag faktiskt. Annars är det numera minst lika roligt att ge julklappar som att få. Jag kan tycka det är minst lika spännande att se andras reaktion när de öppnar de paket man köpt som att själv öppna och se vad andra hittat på att köpa. Om inte mer spännande vissa gånger...
 
Imorgon bryts dock julens svullande under lata dagar. Jag måste faktiskt tvinga mig iväg till gymmet för en rejäl genomkörare. Sista två veckorna har jag slarvat lite för mycket och det börjar kännas i kroppen. Min rygg säger snabbt ifrån när jag legat på latsidan med träningen, detsamma gäller höfterna. Sedan jag började simma regelbundet en till två gånger i veckan har jag annars kunnat hålla ryggproblemen i schack, men så fort det går ett par veckor då jag slarvar lite, säger ryggen ifrån direkt.
Sen jobbar jag tre kvällar innan det är dags för nyårshelgen. Men då vi båda ska upp och jobba på nyårsdagsmorgonen, kommer det inte bli några direkt sena övningar. Lite god mat och champagne ska vi väl dock kunna uppbåda.
 

 
Nöjet så här på juldagen...
 

 
Textbilden lånad från Caravanclub
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Marianne:

Då har ni haft en skön julhelg!

Annars tycker jag det är lite synd att det där från förr, då allt var stängt på juldag-annandagen var bra....nu ska det genast stressas iväg och trängas med alla på julreor, tiden för vila och eftertanke finns inte längre.
Själv har jag dock bara flutit runt och gjort ingenting, tills i går då det var dags för jobb.
God fortsättning

Svar: Jo, jag håller med om att mellandagsrean kunde vara som förr - i just mellandagarna ingen annanstans. Förtar liksom mycket av julfriden att skynda iväg redan på annandagen på något vis. Samtidigt som det är skönt för oss som jobbar vardagarna mellan helgerna. Så jag är lite kluven till det där oxå.
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow