Skilsmässolägenheter i Oslo

I Oslo är man på G att bygga så kallade skilsmässolägenheter. Om föräldrarna skiljer sig kan man alltså hyra en lägenhet där föräldrarna bor på varsin sida om barnet i separata lägenheter men med varsin ingång till barnets rum. Och jag kan inte låta bli att tänka, hur bra idé är inte detta?!
Det finns givetvis inte alltid något rätt och fel när det kommer till hur barn "ska" bo för att ha en bra uppväxt. Men att flytta mellan separarerade föräldrar med någon veckas mellanrum är väl oftast inte den mest optimala lösningen. Lite då och då hör man om familjer där man valt att barnen bor på ett ställe medan det är föräldrarna som byter boende varje vecka. Och då borde ju den här typen av boende vara ännu bättre känns det som.
Jag ska inte moralisera över hur andra ska lösa barnfrågan, det finns som sagt många bra sätt. Men jag gillar idén med att den här möjligheten erbjuds som ett kompliment till andra lösningar. För somliga passar det säkert klockrent och skulle jag själv hamna i sitsen att separera när det är barn inblandade skulle jag garanterat överväga denna lösning om den fanns i Sverige. Så jag skulle bli glad om man inspireras av norrmännen och bygger något liknande även här.
 
 
 

 
DN 1
 
Bilderna lånade från Äktenskapsskillnad, DN
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow