Åter till vardagen

Så är man tillbaka till vardagen igen efter några dagar på hotell. Det blir alltid en märklig kontrast när man kommer hem efter att varit borta och haft det bra.
Nu har vi visserligen inte ens lämnat Stockholm, utan bara knappt en kvart bort med tunnelbana. Men det blev ändå ett välförtjänt avbräck i vardagen att faktiskt komma iväg. Man behöver trots allt inte ens lämna stan för ett komma iväg. Och det känns faktiskt som att vara bortrest trots att man är kvar i sin hemstad.
Nu bokade vi in oss i en minisvit på Hilton och gick ut och åt på restaurang två kvällar i rad. Och lyxen med en bra hotellfrukost är svår att klå.
Det känns nästan som att vi inte gjort annat ätit - och garanterat har vi gått upp åtskilliga kilon tillsammans. I söndags gick vi på Beirut café, men höjdpunkten blev ändå asiatisk avsmakningsmeny på Berns igår. Med risk för att få det att låta som smygreklam för Berns, men vi var exceptionellt nöjda med såväl mat och vin som service. Och det var inte frågan om att man blev så groteskt mätt som man brukar kunna bli efter avsmakningsmenyer. Istället kändes det som att allt var perfekt avvägt inte bara vad gäller smaker, utan även när det kommer till mängd.
Ska man säga något negativt om Berns, fick vi minst sagt ett gott skratt när notan kom in. Man hade nämligen mage att ta 55 kronor för den flaska bubbelvatten vi bad om att få till vinet. Självklart en skitsumma i sammanhanget, men också ett rent hutlöst pris för lite vatten och kolsyra.
Och man vänjker sig onekligen snabbt vid lyxtillvaron på ett hotell, där man får allt serverat. Vi utnyttjade verkligen servicen till max och njöt för fullt under dessa två dygn. Hotellet hade fått lite blandade recensioner på internet, men vi hittade inte mycket att klaga på. Och då har vi trots allt bott på avsevärt flashigare och dyrare hotell genom åren.
 
Första drinken i hotellbaren
 
 
Vi var mycket nöjda med utsikten!
 
I loungen
 
 
På Berns
 

 
Bilden lånad från Tjärhovsplan
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow