Ingen bakåtsträvare...

Jag har nästan svårt att fatta att jag var rätt skeptisk till streamingtjänster för musik och film när de kom. Jag vill på något vis hålla mig kvar vid CD-skivor, DVD-filmer och att se serier och filmer när de faktiskt sänds på TV.
Jag tror jag var ganska sen med skaffa Spotify - och det bara ett par år sedan jag tecknade ett abonnemang på HBO.
Normalt brukar jag inte beteckna mig som någon bakåtsträvare, men ibland undrar jag om jag inte har vissa sådana tendenser.
Visserligen händer det faktiskt fortfarande att jag köper musik på CD-skivor, men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Nästan uteslutande lyssnar jag numera på musik via Spotify, som ju är rena guldgruvan för musikälskare. jag har till och med kostat på en bluetoothmottagare att koppla till stereon. Så nu kan jag få ut streamad musik direkt i högtalarna.
Jag tillhör den generation som växte upp freestyles, något som ju var otroligt hippt på 80-talet. Alla som var med då minns hur man febrilt spelade in blandband från Svensktoppen och Trackslistan, som man sedan kunde ha med sig i sin freestyle. Och det gällde att man gjorde bra band, för byta låtar var ett jäkla meck. Dp skulle man spola fram - och det drog vanvettigt mycket batterier. Så en van freestyle-användare hade givetvis alltid med sig en blyertspenna för att kunna spola fram till sin favoritlåt.
När sedan CD-skivorna kom, kändes det ju otroligt smidigt. Framförallt när CD-växlaren kom och man kunde lägga i flera skivor samtidigt i spelaren. Och nu  har man nästan övergivit skivorna och gått över till streaming. Visserligen har jag fortfarande kvar både grammofon och bandspelare hemma. Jag råkar nämligen äga ett stycker kassettband som jag ännu inte hunnit omvandla till ljudfiler liksom ett antal LP-skivor. Men sen ska det medges att det inte är många gånger per år jag använder dessa två.
Och TV har jag nästan slutat titta på, bortsett från nyheterna och någon enstaka långfilm (och, givetvis, för ögonblicket även Melodifestivalen). I övrigt är det i stort sett bara olika streamingtjänster jag tittar på. Något jag faktiskt inte hade trott om någon hade frågat mig för några år sedan...
 
 
 

 
Bilderna lånade från Women's healthclinic, Familjeliv
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow