Vardagslyx

 
Det lätt att glömma den lilla lyxen och sätta guldkant på vardagen ibland. Ofta rinner tiden bara iväg och man ägnar all sin vakna tid till vardagssysslor. Det är lätt att man låser sig vid tanken att till exempel hotellvistelser bara hör till när man ska ut och resa, att det inte är något man kan unna sig även vid andra tillfällen.
Jag och sambon brukar dock en och annan gång unna oss lite vardagslyx genom hotellnätter utan att åka någonstans. Nu har vi ju fördelen att bo i Stockholm, där det finns ett brett utbud av hotell i de flesta klasser. Men man behöver trots allt inte åka särskilt långt heller, om det nu inte finns några hotell på hemorten.
Och just denna helg är just en sådan helg då vi passar på att unna oss lite vardagslyx - samtidigt som sambon också fyller år. Två nätter i en minisvit på Hilton hotel vid Slussen blir det - och givetvis restaurangbesök båda kvällarna. Ikväll bär det av till Beirut café, en restaurang jag hört mycket om men hittills inte besökt.
Imorgon väntar 90 minuters thaimassage följt av asiatisk avsmakningmeny på Berns på kvällen. Visserligen lite extra påkostat denna helg eftersom de vankas födelsedagsfirande. Men min poäng är att man inte behöver låsa sig vid att resa någonstans för att lyxa till vardagen. Man kan boka in sig på ett billigare hotell i hemstaden eller någon grannstad och kosta på sig ett restaurngabesök på kvällen. När vi tidigare gjort liknande saker, får man nästan känslan av att bara bortrest trots att man är kvar i sin hemstad.
 

 
Bilden lånad från Hilton hotels
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow