Vårkänslor

Man är verkligen törstande efter sol och värme när vi kommer in i slutet av februari. Varje lilla solstrimma som spricker igenom molnen, varje plusgradd och varje ljudslinga av fågelkvitter suger man åt sig som om det vore första gången man var med om en vår.
Även om man är mer än väl medveten om att våren kommer råka ut för ett och annat bakslag till, så kan man inte låta bli att njuta. Sedan jul och nyår är över, är det våren man har att se fram emot - och januari känns verkligen jättelång, innan man lite smått kan börja ana en förändring mot ljusare tider i februari.
Jag har haft en tendens att lyckas jobba de dagar det varit någon form av tillstymmelse till vårväder. Istället har jag varit ledig när det varit kallt och snöat. Idag har jag trånande tittat ut genom fönstren på jobbet mot den strålande solen utanför. Just den här helgen tillbringar alla dygnets ljusa timmar på jobbet och får njuta av eventuellt vårväder på distens. Men det är sådant man får ta - och hoppas på att det blir lite vårväder när jag får några dagar ledigt till veckan.
Det är i alla fall en av årets bästa tider vi har framför oss nu, åtminstone om man frågar mig. Jag älskar verkligen charmen i årstidsskiftningarna som man har på våra breddgrader. Jag skulle nog bli rätt uttråkad av att bo någonstans där man har samma väder året om. Även om det är tropiskt och varmt.
 
Den sol jag kunnat se idag...
 

 
Textbilden lånad från HerbaZest
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Karolina Nilsson Grenabo:

Synd att bakslaget kom fort, i alla fall här där jag bor så var det soligt på förmiddagen och en bra bit i på eftermiddagen, sen kom det lite moln och när jag skulle ut med hunden framåt kvällningen var det massa snö! Men det går ju åt rätt håll med årstiderna så det blir ju bättre snart :)

Svar: Kom ett bakslag här med, fast under natten. När jag steg upp vid 04:30 i morse föll snön. Men nu är det plusgrader igen, så förhoppningsvis är det ett kortvarigt bakslag. :)
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow