Fattigvecka

Så är jag inne på min sista av de två lediga dagar jag har denna vecka. Imorgon bitti drar jobbet igång igen, den tidigaste av mina morgonpass denna vecka. Klockan 04:30 ringer klockan, 06:10 går tunnelbanan och klockan sju ska jag infinna mig på jobbet.
Men det har varit två dagar av välbehövligt lugn. Jag har haft disciplin nog att komma i säng i bra tid på kvällarna och därmed inte vänt på dygnet, något som jag annars brukar ha en tendens att göra när jag är ledig.
Igår blev det en vända förbi gymmet och lite förbränning av kalorier. Fem kilometer på löpbandet och sen lite styrka, kan säga att det kändes i kroppen efteråt liksom i morse när det var dags att försöka ta sig ur sängen. Men ganska snart mjuknade leder och muskler och det gick bra att ta sig upp.
Nu är jag sedan någon timme hemma igen efter en vända i simbassängen på Eriksdalsbadet. När jag började simma som en del av träningen för några veckor sedan, bestämde jag mig för ett minimum på 1.000 meter per gång. Första simpasset var jag tvungen att ta en paus efter varje 250 meter. Förra veckan simmade jag 1.000 meter utan att behöva ta paus alls - och idag simmade jag totalt 1.250 meter med bara en kortare paus efter de första 1.000 meterna. Så det märks att det går framåt, vilket verkligen känns jättekul. Vägen tillbaka efter operationen har varit lång, framförallt i fråga om att återfå ork och styrka i kroppen igen. Så fort jag legat av mig med träningen har jag märkt av en markant försämring, men nu är jag i alla fall på väg tillbaka efter den lilla nedgången jag hade i december.
 
Trots att vi befinner oss i årets fattigaste vecka - åtminstone enligt de allra flesta - har det kunnat undgås att det blivit lite pysslande här hemma. Vi har länge varit på jakt efter ett sidobord alternativt en liten byrå att ha bredvid soffan - och vid ett besök hos Återvinnarna igår hittade jag en byrå som passade perfekt i hörnet bredvid soffan. Och som det är med seconhandbutiker, kan man aldrig vänta till en annan dag med köpa något man vill - då riskerar man att varan är såld. Så det blev förstås en affär.
Och på vägen hem idag blev det en liten vända förbi blomsterhandeln. Jag har mer och mer börjat tycka om att ha blommor hemma och har som vana att emellanåt byta ut krukväxter för att få lite variation. Nu började några växter vara på väg att ge upp, en annan blivit för stor att få plats i fönstret och har fått en ny plats i hallen.
Dåligt med pengar till trots, så är det alltid kul med lite variation och förnyelse. Det är något man verkligen behöver i sin vardag - och är rätt lätt att ordna till en ganska billig peng. Har man bara lite tålamod och vet var man ska titta så behöver det inte bli någon förmögenhet man gör av med.
 
Nya byrån. Kommer givetvis bli lite mer ordning kring den...
 
Köksblomman som fått sin nya plats i hallen.
 
Numera lite mer ombonat köksfönster.
 
Ett av vardagsrumfönstren
 

 
Bilden lånad från Sveriges Radio
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Marianne :

Det är alltid kul med nytt till hemmet, den lilla byrån är ju ursöt :)

Svar: Föll för byrån direkt, kunde inte motstå den. :)
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow