Lugn helg

När jag var liten och gick i skolan, minns jag hade en väldig hatkärlek till söndagar av någon oförklarlig anledning. Det är å ena sidan en dag av lugn och ledighet (åtminstone i skolålderna) och man fick sova ut på morgonen. Samtidigt var allt stängt, åtminstone om man växte upp i en småstad som Hudiksvall. Så det gick ju inte att göra så mycket på sin lediga dag. Och söndagen var också en stark påminnelse om att imorgon börjar vardagen igen, något som gjorde att jag inte alltid hade ro att njuta av ledigheten.
Så kroppen fylldes alltid av en märklig känsla av ro och ledighet, men som stördes betänkligt av att man visste helgen snart var slut.
Idag har jag haft ungefär den där söndagskänslan i kroppen igen. Det har varit en lugn och avkopplande helg, just en sådan helg som jag faktiskt varit behov av för att rensa tankarna och ladda batterierna inför nästa arbetsvecka. Det mesta ansträngande som gjorts denna helg, har varit en vända på stan igår och omplantering av några blommor idag. Just omplantering av blommor kändes som att det ökade på vuxenpoängskontot en aning. Jag har aldrig haft någon vidare hande med blommor, det är först på senare år som jag faktiskt börjat ha blommor hemma - och oftast får dem att överleva några veckor också. 😁
Så idag togs det hela till en helt annan nivå när jag såväl köpt blomjord som planterat om några av blommorna. Om de kommer överleva? Tja, det återstår faktiskt att se! 😉
Imorgon rullar veckan igång igen, denna gång med dagpass på menyn. Av erfarenhet vet jag förstås att schemat har en tendens att förändras, i synnerhet nu under vintersäsongen då det är extra mycket att göra. Men som det ser ut just nu, är det 07:00-15:00 som gäller några dagar framöver. Faktiskt nästintill normala arbetstider dessutom, så att man faktiskt får vara ledig när alla andra är det. Normalt sett föredrar jag att jobba kväll eller natt framför de tidiga morgnarna. Jag med åren blivit alltmer en kvälls- och nattmänniska än någon som gillar att stiga upp halv fem på morgnarna. Men att det finns fördelar med att sluta vid tretiden på eftermiddagen kan även jag skriva under på - hur trött jag än är när väckarklockan ringer och hur mycket jag än tycker det är än viss vånda kvällen innan att tvingas lägga mig innan jag ens hunnit upp ur sängen. Men som med allt annat får man ta onda med det goda. Jag ligger långt under 40 timmars arbetsvecka på min heltidstjänst och behöver faktiskt inte stiga upp tidigt fem dagar i veckan, så som många andra tvingas göra.
 

 
Bilden lånad från Ice age wiki
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow