M + SD = sant

Idag har så Moderaterna inlett sina så omdiskuterade samtal med Sverigedemokraterna. Det är beklagligt får man väl säga, men knappast särskilt förvånande att det varit många moderaters våta dröm att faktiskt få samarbeta med SD.
Även om jag inte på något vis sympatiserar med vad Moderaterna står för, så har de ju ändå varit ett rumsrent parti i mina ögon. När Fredrik Reinfeldt avgick pratade han trots allt om att öppna sina hjärtan, att släppa in folk. Från det känns det som ett enormt steg till att börja samtala med ett parti som Sverigedemokraterna.
Hur mycket Kindberg Batra än bedyrar att hon inte vill ha något eventuellt regeringssamarbete med SD, har jag faktiskt rätt svårt att tro henne på den punkten. Trots allt närmar man sig ett sådant samarbete i små, små steg. Man börjar med att bryta decemberöverkommelsen, som i sammanhanget faktiskt kan tolkas som ett närmande till SD - och inte långt därefter börjar man samtala med SD. Från samtalen kan det knappast var ett långt steg till att så småningom bilda en regering.
Det är givetvis varje partis demokratiska rätt att välja vilka partier de vill samarbeta med, så har vi den punkten avverkad ifall någon tänkte komma med det motargumentet. Men det är också min demokratiska rätt att också ha åsikter om det Moderaterna nu ger sig in på. De vet givetvis att de förlorat många väljare till SD och hoppas säkerligen på en chans att nu locka dessa väljare tillbaka inför valet nästa år. Det är rätt uppenbart att det är en desperat partiledare på röstfiske vi ser när Anna Kindberg Batra drägglande babblar om att få samtala med SD.
Nej, det är rätt tragiskt måste jag säga att ett av Sveriges största partier är så desperata efter röster att man är villig att samarbeta med ett högerextremt parti. Sen kan man dilla hur mycket man vill om att SD är demokratiskt invalda i riksdagen. Det är de, men det behöver inte betyda att man per automatik har samarbetspartners hos alla andra partier i riksdagen...
 

 
AB 1 DN 1 2
 
Bilden lånad av Björn Alvebrand
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
En kommentar publicerat i Politik(er)
Taggar: Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, moderaterna
#1 - - Alfred:

Makten är alltid det viktigaste för politiker. Hur man tar sig dit har mindre, eller ingen som helst betydelse.
Moderaterna + Sverigedemokraterna = Sverigemoderaterna?

Men. Och det är viktigt. AKB är det bästa sänke M (och alliansen) kan få. Med henne som partiledare så lär M aldrig bli ett regeringsparti igen. Tack för det!

(Och Sverige ska ju torts allt vara alliansfritt sägs det, så låt oss hoppas att det förblir så!)

Svar: Hoppas du har rätt, att vi snart förblir alliansfritt igen! :)
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow