Moderniteteter

För över 10 år sedan skaffade jag min första laptop och har sedan dess inte kunnat tänka mig att återgå till att ha stationär dator. Det har inneburit en viss frihet att kunna ha med sig datorn och inte vara låst till att behöva vara hemma när man behöver göra något som kräver en dator.
Då trodde jag inte i min vildaste fantasi att det skulle gå så långt att man en dag skulle tycka att en laptop är tung och otymplig att ta med sig. Emellanåt tar jag med datorn till jobbet när jag vet att det väntar ett lugnt pass, men det märks en markant skillnad i vikt på jobbväskan när datorn ligger där kontra när facket för datorn inte ligger där.
Länge har jag tänkt skaffa mig en surfplatta, men liksom inte riktigt tagit mig råd. Men idag kom en försenad julklapp i form av en surfplatta, ungefär en sådan som på bilden fast vit. Plötsligt känner jag mig som en femåring som fått en ny leksak och kan knappt släppa den teknologiska lilla prylen med blicken. Alla som någon gång köpt en ny dator vet att det är en hel del meck innan man faktiskt kommer igång och kan använda den fullt ut. Så denna lördagskväll har ägnats åt att installera surfplattan och se till att alla program finns med för att den ska kunna användas fullt ut.
Nu vet jag i alla fall vad jag kommer ha för sällskap på jobbet på nätterna när det inte ringer så mycket. Kommer bli både filmtittande och en del skrivande med all sannolikhet. Och framförallt kommer det bli X antal kilo mindre att bära på mina ömmande axlar när jag ska någonstans och behöver ha en dator med mig.
 

 
Kvällsnöjet denna lördag...
 

 
Textbilden lånad från NetonNet
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow