Nya bloggtider

Det har nu gått ett tag sedan jag gick från bloggdesign som - åtminstone för mig själv - blivit något av ett signum för Kompasskurs. Det började med att jag tänkte byta header och lite färgtema på bloggen och slutade med att jag gjorde om hela bloggen från scratch.
Jag förstod att det skulle kunna ta sin tid, men otålig som man är så har det känts som en hel evighet innan bitarna nu slutligen börjat fall på plats. Nu har jag fått med de flesta av de widgets och länkar jag vill ha med på bloggen. Jag har pusslat och flyttat runt samtidigt som det kommit ett och annat inlägg varje dag och slutligen har jag nått det resultat jag vill ha.
Jag har tidigare tänkt att designen inte spelar någon större roll, så länge innehållet i inläggen fylls med någon form av meningsfullt innehåll. men sedan jag ändrat designen radikalt, insåg jag att det är helhetsintrycket av en blogg som räknas.
Om jag läser en blogg är det i första hand innehållet i inläggen och språkbruket som får mig att återvända till bloggen igen. jag kan störa mig vanvettigt mycket på ett dåligt använt språk på en sida, oavsett om det är en blogg eller någon annan typ av sida.
men det går inte att komma ifrån att den ena saken kan uppväga den andra och att det är helhetsintrycket som får en bloggläsare att komma tillbaka. Om jag ser att en bloggare inte bara lägger ner själ och tanke på vad inläggen ska innehålla, utan även bloggens utförande ökar det chansen att jag faktiskt kommer tillbaka som läsare.
Oavsett vilket har jag märkt en positiv förändring sedan jag gjorde om designen på bloggen. Sedan designen gjordes om, har antalet besökare ökat radikalt på min blogg - något som jag förwtås tycker är väldigt positivt.
 

 
Bilden lånad från Catalyst web trendz
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - John Jonasson:

Att möblera om på sin blogg är kul, men när man sedan hittat rätt så blir det lite "tomt" Då är det bara inläggen som gäller.
Dina inlägg är väldigt intressanta att läsa. Men för mig är det lite tungläst utan radbrytningar, blir ungefär som att läsa en bok. Men som sagt, tycker om det du tar upp. :)

#2 - - M:

Jag har ju nyligen hittat hit och därför inte tänkt på om designen ändrats. Jag kan hålla med om att sättet en blogg (eller hemsida) är utformad och skriven definitivt påverkar hur intressant den blir för mig. Men innehållet i texterna är ändå viktigast.

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow