Samhällets utseendefixering i bild

Tyvärr lever vi idag i ett samhälle där det är svårt att leva upp till alla utseendefixerade normer, för att inte säga omöjligt. Vi blir påverkade av media, reklam, bloggar, kommentarer och liknande mer än vi tror och vill. Vi blir påverkade att tro att ordet ”perfekt” är ett existerande och uppnåeligt mål, och att det har med vår yta att göra. För mig som var med innan internets genombrott, känns det som att utseendefixeringen eskalerat sedan vi dess. Numera matas vi inte bara genom traditionell media med snedvridna ideal, det räcker att vi slåt igång mobilen, plattan eller datorn så är exponeringen total.
Jag tyckte pressen var rätt stor när jag växte upp, men vågar inte föreställa mig hur det är att vara tonåring idag. Budskapet borde ju egentligen vara att du är lika vacker och perfekt som alla andra människor är. Och det har ingenting med ditt utseende att göra. Det har med att du är människa att göra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Bilderna lånade från Lajkat, StopTheBeautyMadness
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Karolina Nilsson Grenabo:

Jättebra och viktigt ämne att ta upp! Vi lever verkligen i ett utseendefixerat samhälle där ytan är (för många) viktigare än den egna hälsan.

Svar: Det är sååå fruktansvärt viktigt! Det är så stor skillnad mellan att bry sig om sitt utseende och att det övergår till fixering!
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow